• Binnen 48 uur reactie op je WhatsApp-bericht
 • Bijdragen aan de energietransitie
 • Meer dan 45 agile teams

Starten als agile profesional

Wil jij het beste uit jezelf halen? De ruimte krijgen om te doen waar jij energie van krijgt? En wil jij bijdragen aan het energienet van de toekomst?

Als agile professional krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. En om jouw ideale werk/privé balans te creëren. Koop met jouw Alliander keuzebudget vakantiedagen, kies voor uitbetaling van het budget of misschien wil je een elektrische fiets. Jij weet als geen ander wat bij jou het beste past.

Start bij Alliander en bepaal jouw perfecte balans!

Agile professional worden bij Alliander?

Wie zijn wij?

Wij zijn Alliander. Onder onze overkoepelende naam hebben we verschillende bedrijven. Waaronder Liander en Qirion. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. En bereiden we ons samen met onze 7.000 collega’s voor op de energievraag van de toekomst.

Wat is het verschil tussen Liander en Qirion?

Liander is de grootste netbeheerder van Nederland. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het mogelijk dat energieleveranciers, zoals Essent, Eneco en Vattenfall, energie bij bewoners en bedrijven kunnen leveren. Bekijk alle vacatures bij Liander.

Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten. Zij richten zich op complexe middenspanning en hoogspanning. Qirion is expert in het bedenken van slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet. Bekijk alle vacatures bij Qirion.

Wat onze agile professionals zeggen

 • “Wij zijn de afgelopen tijd flink volwassener geworden als Agile organisatie, we passen de theorie goed toe in de praktijk. We hebben grote stappen gezet op team en ART niveau. Natuurlijk zijn er ook nog verbeterpunten, b.v. over alle ART’s heen prioriteren naar waarde i.p.v. interne belangen.

  Je krijgt als Product Owner de ruimte om ondernemerschap te tonen op het gebied waar jij verantwoordelijk voor bent. Alliander staat open voor nieuwe technologieën en er is een drive om van de oude techniek om te schakelen naar nieuwe technieken. We werken met de SAFe methodiek. Je kan hierin de ruimte en eigenaarschap pakken om per situatie en team te kijken welke aanpak het beste past. Dat kan b.v. Scrum of Kanban zijn. Je bent als Product Owner niet alleen maar de manager, je staat hier ook met één been in de inhoud. Vanuit inhoudelijke kennis geef je richting aan het team en haar producten en diensten. Daarnaast regelen de Chapters alle HR-verantwoordelijkheden waardoor je jezelf kunt focussen op de inhoud.

  Flexibiliteit en een goede werk-privé balans door hybride werken

  Alliander geeft mij de ruimte om mijn werk te combineren met mijn soms uitdagende privé situatie. Ik heb namelijk 2 meervoudig gehandicapte dochters. Door Alliander kan ik een uitdagende en verantwoordelijke baan combineren met mijn thuissituatie en daar ben ik erg blij mee. Het hybride werken is binnen heel de  organisatie onderdeel van het nieuwe normaal geworden, hierdoor kan je je privé situatie goed laten aansluiten op je werk.

  Je draagt in deze rol indirect bij aan de energietransitie. Je bent een schakel in het gehele proces. Door onze technologieën en betrouwbare IT-diensten kunnen bijvoorbeeld de knappe koppen die met de energietransitie bezig zijn met een gerust hart hun werk uitvoeren omdat ze een werkende laptop hebben en ondersteunt en ontzorgt worden door goede IT-processen.”

  • Joost Haanraadts, product manager
 • “Ieder team waarmee je werkt is anders. De groepsdynamiek en de inhoud van het werk is verschillend. Bij ieder team lever je een stuk maatwerk. Natuurlijk zijn er verschillende methodes om als scrum master mee te werken, maar uiteindelijk komt het erop neer dat je inspeelt op de behoefte van het team.

  Ik ben geen scrum master die met de scrum guide onder de arm binnen het team opereert. Ik gebruik de scrum guide als uitgangsbasis, maar vind het erg belangrijk om pragmatisch te werk te gaan en mijn team in hun kracht zetten. Ik vind het ook goed werken om juist iets heel anders te doen. Zo neem ik bijvoorbeeld naar een retrospective wel eens een potje scrabble mee en starten we de sessie met woorden leggen die voor jou de afgelopen sprint samenvatten.

  Alliander past bij mij als werkgever, omdat ik het altijd belangrijk heb gevonden om te werken bij een bedrijf dat maatschappelijk relevant is. Energie een zeer actueel onderwerp en dat zal de komende jaren niet veranderen. Ik vind het mooi dat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan de energietransitie.”

 • “Scrum master is een rol die zich heel erg richt op de menselijke en organisatorische facetten. Je kan je eigen identiteit hierin kwijt. Jouw kwaliteiten inzetten voor het team. Ik bemoei me niet met de inhoud en ik hoef niet zo nodig de leider te zijn. Maar anderen helpen in het realiseren van hun doelen. Dat is waar ik blij van word.

  De dag begint met een stand-up van ongeveer 15 minuten. Hier wordt de voortgang van het project met de teamleden besproken. Daarnaast hebben we refinements, waar we de werkzaamheden zo compact mogelijk maken en bepalen wie wat wanneer kan oppakken. Ook organiseer ik retrospectives, waar we na een korte cyclus als team terugkijken op de opgeleverde werkzaamheden en de samenwerking bespreken.

  De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor een rol als scrum master bij Alliander is dat ik hele gave dingen kan doen voor de energietransitie, maatschappelijke doeleinden én menselijke behoeftes. Je hebt echt een maatschappelijke bijdrage. Daarnaast kan ik bij Alliander mezelf zijn en mijn vaardigheden en competenties inzetten hoe ik dat wil.”

Start als agile professional en bekijk onze vacatures

IT team aan het werk met scrum
Bekijk alle 418 vacatures

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Jitske
Vraag het via WhatsApp

Alles wat je (nog meer) wilt weten

 • Je hebt veel invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Binnen Alliander werken we met meer dan 45 scrumteams over de verschillende organisatieonderdelen heen.

 • Ja, als scrum master bij Alliander begeleid je meerdere (2 á 3) teams. Dat verschilt komt door de verschillende groottes en volwassenheid van de teams.

 • Je bent bij ons echt fulltime werkzaam als scrum master Daar ligt tenslotte ook jouw expertise. Binnen Alliander kennen we geen combinatiefuncties waarin je ook met de inhoud bezig houdt.

 • Als scrum master bij Alliander gaat het er om dat jouw team het beste uit zichzelf haalt. Je kunt dus zelf de beste methodieken inzetten. In sommige teams werkt Kanban beter, terwijl andere teams beter werken met het Spotifymodel.

 • Dat is niet de standaard, maar daar zijn wel mogelijkheden in. Je wilt tenslotte een klik hebben met een team en de materie.

 • Er wordt binnen Alliander hybride gewerkt. De mate hiervan verschilt per team. Dat is maar net wat er is/wordt afgesproken en wat de behoefte van het team is. Gemiddeld gezien ben je ongeveer 1 á 2 dagen op kantoor aanwezig.

 • 1 dag per week heb je de mogelijkheid om samen met andere scrum masters op kantoor te werken. Zo kun je inhoudelijke vraagstukken en uitdagingen bespreken met vakgenoten. We hebben ook een scrum gilde binnen Alliander.

 • Er zijn zeker doorgroeimogelijkheden. Je kunt starten als junior scrum master en doorgroeien naar medior en senior scrum master. Afhankelijk van je ervaring word je ingeschaald op junior, medior of senior. Daarnaast kun je ook doorgroeien tot product owner, agile coach of RTA (Release Train Engineer).

 • Binnen Alliander werken we met gecontracteerde opleiders en hebben we ruime opleidingsmogelijkheden. Maar soms heb je een opleiding die nét iets anders is in gedachten. Ook dat is mogelijk. Ga het gesprek aan met je leidinggevende. We vinden het namelijk belangrijk dat je iets doet wat goed voelt en bij je past.

 • Met jouw afgeronde hbo-diploma kun je bij ons aan de slag. Een scrumcertificeringen als bijvoorbeeld: PSM1/PSM2, zien we als een pluspunt!