Binnen 48 uur reactie op je WhatsApp-bericht | Volop doorgroeimogelijkheden | Werken met vakexperts
Starten als engineer
Wil jij van begin tot eind betrokken zijn bij een project? Bijdragen aan het energienet van de toekomst? En wil jij nieuwe installaties ontwerpen die naadloos passen in de infrastructuur?
Als engineer bij Alliander ziet iedere dag er anders uit. Je bereidt werkzaamheden voor. En je zit aan tafel met de gemeente, provincie, klant of bewoners.
Ben je nog niet uitgeleerd? En wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Bij Alliander heb je volop keuze in trainingen en opleidingen. Allemaal uit ons eigen opleidingscentrum. Je krijgt de ruimte om jouw kennis up-to-date te houden. Zo groei je door met de kennis die het best bij jou past.
Engineer worden bij Alliander?
Wie zijn wij?
Wij zijn Alliander. Onder onze overkoepelende naam hebben we verschillende bedrijven. Waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. En bereiden we ons samen met onze 7.000 collega’s voor op de energievraag van de toekomst.
Wat is het verschil tussen Liander, Qirion en Kenter?
Liander is de grootste netbeheerder van Nederland. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het mogelijk dat energieleveranciers, zoals Essent, Eneco en Vattenfall, energie bij bewoners en bedrijven kunnen leveren. Bekijk alle vacatures bij Liander.
Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten. Zij richten zich op complexe middenspanning en hoogspanning. Qirion is expert in het bedenken van slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet. Bekijk alle vacatures bij Qirion.
Kenter levert een compleet pakket aan energievoorzieningen, meetdiensten en laad(paal)oplossingen voor bedrijven die veel energie gebruiken. Hierin plaatsen verhuren, beheren en onderhouden ze middenspanningsinstallaties. En levert Kenter slimme meters die inzicht geven in het verbruik. Voor elektriciteit, gas, water en warmte. Bekijk alle vacatures bij Kenter.
Wat onze engineers zeggen
-
“Het bevalt mij uitstekend bij Alliander, ik kom vanuit een beveiligingsmonteursfunctie. Ik had niet verwacht dat ik met mijn 56-jarige leeftijd en een MTS-diploma de stap kon maken naar engineer bij Alliander. De onboarding was erg goed, we hebben 3 maanden lang klassikaal met andere nieuwe engineers les gekregen waardoor we snel zelfstandig aan de slag konden.
Ik heb erg leuke collega’s, ze ondersteunen je waar nodig en zijn erg mensgericht. Mijn ervaring is dat dit bij bijvoorbeeld echt commerciële organisaties wel eens anders is.
Als engineer moet je altijd in gedachte houden voor wie je iets ontwerpt. Ik ben met een nieuwbouwwijk in Wolvega bezig, een aantal straten moeten gereconstrueerd worden door spanningsklachten. Dan stel ik mezelf de vraag: hoe kunnen we dit maken met zo min mogelijk impact op de wijk? Dus zonder heel de wijk open te halen. Behoeften van de klant moet je meenemen in het uitwerken van de oplossing.
Alliander heeft een CAO waardoor veel zaken een stuk beter zijn dan bij mijn vorige werkgevers. Ik ben erg positief over de vrijheid die de voorwaarden je geven. Voorheen stonden mijn voorwaarden vast, nu kan ik bijvoorbeeld extra vrije dagen kopen, meer salaris laten uitbetalen of een extra pensioenstorting doen.”
- Anne Waterlander, engineer
-
“Je moet brede kennis hebben op het gebied van elektro- en automatiseringstechniek. Protection, Automation en Control van het net, dat is de kern. Die brede kennis is belangrijk op het moment dat er een storing optreedt. Jij moet dan namelijk precies weten wat er aan de hand is. Dat maakt het werk spannend, maar dat is juist de uitdaging. Het doel is dat je blijft doorgroeien en echt een expert wordt. Je hebt toegang tot veel systemen waar je vanuit kunt monitoren. In principe kun je vanuit je huiskamer zien waar het misgaat. Kennis is dus heel waardevol, maar gelukkig krijg je binnen Alliander alle kans om deze op te doen.”
- Dennis Tuijtel, PAC engineer
-
“Projecten met een hoge complexiteit vind ik het interessantst. Ik ben nu met een project bezig waar ik grond moet aankopen, leidingen moet verleggen en in overleg ben met veel instanties over het plaatsen van een compactstation. Bij projecten kijk ik altijd hoe we zo min mogelijk overlast in een wijk kunnen bezorgen. Je komt toch aan de basisvoorzieningen van mensen.
Bij Alliander kun je als engineer je eigen uren bepalen en flexibel thuiswerken. Dit is voor mij en mijn gezin erg belangrijk.”
- Stacey Schluter, engineer
Start als engineer en bekijk onze vacatures

- Lead Engineer Bekijk deze vacature
- Engineer - Liander Bekijk deze vacature
- Engineer Protection automation en Control Bekijk deze vacature
Hoe kan ik je
verder helpen?
Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.
Alles wat je (nog meer) wilt weten
-
Er zit verschil in de mate van spanning. Bij Qirion wordt met name gewerkt met midden- en hoogspanning. En bij Liander juist op laag- en middenspanning.
Liander focust zich op gemeenten en provincies, Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten en bij Kenter kunnen bedrijven terecht met grote aansluitingswensen.
-
Je werkt in een team van projectmanagers, uitvoerders en een projectcoördinator.
-
Je hebt veel invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden.
-
Nee, die zit er niet bij. Wel is een OV-chipkaart mogelijk.
-
Dat kan zeker! Heb je ambities? Geef het aan!
-
Je hebt minimaal een mbo niveau 4 opleiding nodig in een technische richting.