• Binnen 48 uur reactie op je WhatsApp-bericht
  • Maatschappelijk bijdragen
  • Volop doorgroeimogelijkheden

Word netspecialist bij Alliander

Wil jij jouw werkdag invullen zoals jij wilt? Bijdragen aan het energienet van de toekomst? En wil jij jezelf blijven ontwikkelen?

‘Netspecialist’ is de overkoepelende naam voor experts die kijken naar de mogelijkheden en optimalisatie van het elektriciteitsnet. Kortom, je hebt een belangrijke functie binnen Alliander. Want jij zorgt ervoor dat meer bedrijven en inwoners van Nederland energie krijgen. En dat is belangrijk, want de vraag naar energie blijft groeien.

Start als netspecialist

Wie zijn wij?

Wij zijn Alliander. Onder onze overkoepelende naam hebben we verschillende bedrijven. Waaronder Liander en Qirion. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. En bereiden we ons samen met onze 7.000 collega’s voor op de energievraag van de toekomst.

Wat is het verschil tussen Liander en Qirion?

Liander is de grootste netbeheerder van Nederland. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het mogelijk dat energieleveranciers, zoals Essent, Eneco en Vattenfall, energie bij bewoners en bedrijven kunnen leveren. Bekijk alle vacatures bij Liander.

Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten. Zij richten zich op complexe middenspanning en hoogspanning. Qirion is expert in het bedenken van slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet. Bekijk alle vacatures bij Qirion.

Wat onze netspecialisten zeggen

  • “Ik vind het belangrijk dat ik de juiste werkbalans heb. Bijvoorbeeld, afgelopen maandag had mijn dochter koorts. Ik was al in Amsterdam en er stonden afspraken in mijn agenda. Maar toch ben ik omgedraaid en heb ik gezegd dat ik die dag thuiswerkte en online de afspraken deed. Je kunt je gezin vooropstellen als dat nodig is. En dat geeft rust.

    Ik kan mijn eigen ding doen. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Zowel fysiek als op de inhoud van mijn werk. Want hoe mij dag eruitziet en waar ik mee bezig ga, dat bepaal ik zelf. En dat geldt ook voor de eigen visie die je als netarchitect kunt uitdragen op het netontwerp. Ik heb veel verantwoordelijkheid. We worden niet voor niets ook wel de netverantwoordelijken genoemd.”

  • “Het mooie aan ons team is, is dat er superveel kennis beschikbaar is. Doordat er veel eigen expertises zijn met weinig overlap in werkzaamheden, is er veel ervaring om met elkaar te delen. Mijn teammanager zegt altijd: ‘We hebben alle kennis op 1 kopje koffie afstand’. Heb je een uitdaging? Dan plan je een afspraak in met een collega. En haal je een kopje koffie? Dan kom je terug met 100 nieuwe ideeën. Of je bent compleet verward door alle kennis en informatie, haha.

    Dat is echt de kracht van ons team. We kunnen veel technische en uitdagende problemen oplossen en daarop adviseren. Daarin vullen we elkaar goed aan. Zo raak je nooit uitgeleerd en wordt het samenwerken op kantoor nóg leuker en interessanter.”

Start als netspecialist en bekijk onze vacatures

Man met helm op en plattegrond
Bekijk alle 416 vacatures

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Joris
Vraag het via WhatsApp

Alles wat je (nog meer) wilt weten

  • Je hebt veel invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden.

  • Ja, die zijn er. Je kunt opleidingen volgen die je verder helpen en merk je dat een andere functie beter bij je past? Ook daarin zijn mogelijkheden. Ga hiervoor met je manager in gesprek.