• Binnen 48 uur reactie op je WhatsApp-bericht
 • Maatschappelijke impact
 • Bijdragen aan het energienet van de toekomst

Starten als projectmanager

Wil jij sturing geven aan technische projecten? Waarin je bijdraagt aan het energienet van de toekomst? En wil jij je blijven ontwikkelen?

Als projectmanager bij Alliander heb je divers werk. De ene keer gaat het over de aansluiting van een woonwijk op het energienet. De andere keer staat de doorontwikkeling van een slimme meter centraal. Jij brengt de risico’s  in kaart. En je zorgt ervoor dat projecten binnen de tijd en het budget worden gerealiseerd.

Heb je ambities? En wil jij doorgroeien binnen jouw vakgebied? Bij Alliander kan het!

Projectmanager worden bij Alliander?

Wie zijn wij?

Wij zijn Alliander. Onder onze overkoepelende naam hebben we verschillende bedrijven. Waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. En bereiden we ons samen met onze 7.000 collega’s voor op de energievraag van de toekomst.

Wat is het verschil tussen Liander, Qirion en Kenter?

Liander is de grootste netbeheerder van Nederland. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het mogelijk dat energieleveranciers, zoals Essent, Eneco en Vattenfall, energie bij bewoners en bedrijven kunnen leveren. Bekijk alle vacatures bij Liander.

Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten. Zij richten zich op complexe middenspanning en hoogspanning. Qirion is expert in het bedenken van slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet. Bekijk alle vacatures bij Qirion.

Kenter levert een compleet pakket aan energievoorzieningen, meetdiensten en laad(paal)oplossingen voor bedrijven die veel energie gebruiken. Hierin plaatsen verhuren, beheren en onderhouden ze middenspanningsinstallaties. En levert Kenter slimme meters die inzicht geven in het verbruik. Voor elektriciteit, gas, water en warmte. Bekijk alle vacatures bij Kenter.

Wat onze projectmanagers zeggen

 • “Met mijn Limburgse roots ben ik een echt gezelligheidsdier. En ik hou ook nog eens van lekker eten. Dat werd in de organisatie goed ontvangen. Dus ben ik gestart met een WhatsApp-groep genaamd ‘Bourgondisch Liander’. Hierin delen we foto’s en recepten. Daarnaast bakken collega’s ook regelmatig, want er is voldoende te vieren. Ik hecht er veel waarde aan dat dat kan. Onze sfeer is gewoon laagdrempelig. Dat is zo mooi aan onze afdeling. Je hebt het gevoel van een klein bedrijf. Onze mensen staan hierin centraal en zo is er ook veel ruimte voor ontwikkeling. Dat vind ik belangrijk.”

 • “Fantastische leuke en dynamische organisatie. Ik vind het prettig dat mijn taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. Maar tegelijkertijd kun je via nevenfuncties je functie nóg interessanter maken! De mogelijkheden om door te groeien zijn namelijk enorm bij Alliander. Je wordt gestimuleerd om cursussen en opleidingen te behalen zodat je jezelf persoonlijk en zakelijk blijft ontwikkelen.

  Je krijgt bij Alliander veel extra componenten bovenop je primaire salaris zoals een eindejaarsuitkering en het IKB budget.

  Binnen 6 maanden ziet de organisatie er heel anders uit. De uitdagingen in de energietransitie zijn gigantisch, systemen en processen veranderen in rap tempo, het is daardoor erg dynamisch. Door de uitdagingen in de energietransitie kunnen we niet altijd voldoen aan de vraag van de klant. Communicatie en transparantie is daarbij belangrijk. Zo behoud je een goede relatie ondanks dat je niet altijd aan alle behoeftes kunt voldoen.”

  • Job Baan, projectmanager
 • “Het werk is precies zoals ik van te voren verwacht had. Door leuke en transparante sollicitatie gesprekken, ben ik niet voor verrassingen komen te staan. Ik heb een goede onboarding gehad waardoor ik snel de systemen en lijnen in de organisatie heb leren kennen. Het klinkt cliché, maar ik heb erg veel geluk dat ik in zo’n leuk team terecht ben gekomen! Een fijne start bij een nieuwe werkgever!

  Met mijn werk heb ik echt impact op de maatschappij. Momenteel heb ik een spoed project waarbij we een opvang locatie voor Oekraïense vluchtelingen van stroom gaan voorzien. Mooi om mensen in nood te kunnen helpen.

  De wereld verandert constant, bij alle nieuwbouwprojecten houden we rekening met deze ontwikkelingen. We maken het net toekomstbestendig door in te spelen op ontwikkelingen zoals laadpalen en zonnepanelen.

  Ik ervaar de (secundaire) voorwaarden van Alliander als positief. Het geeft je de ruimte en vrijheid om te doen wat je wilt. Met het Individueel Keuze Budget kun je bijvoorbeeld extra salaris laten uitbetalen en je krijgt zelfs een duurzaam inzetbaarheidsbudget waarmee je bijvoorbeeld je sportschool abonnement kunt betalen.”

  • Göktug Senler, projectmanager

Start als projectmanager en bekijk onze vacatures

Man met kaart aan het werk
Bekijk alle 466 vacatures

Slide 1 of 0

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter René
Vraag het via WhatsApp

Alles wat je (nog meer) wilt weten

 • Je hebt een hoop invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Ja, dat kan!

 • Nee. Maar je komt wel mogelijk in aanmerking voor een leaseauto na 1 jaar kilometerregistratie.

 • Er zijn verschillende senior projectmanagement functies. Of start als portfoliomanager of omgevingsmanager.