• Binnen 48 uur reactie op je WhatsApp-bericht 
 • Volop doorgroeimogelijkheden
 • Geen dag is hetzelfde

Starten als uitvoerder

Wil je afwisselend en verantwoordelijk werk? Waarin jij het overzicht bewaart? En wil jij bijdragen aan het energienet van de toekomst? Word uitvoerder bij Alliander!

Als uitvoerder bereid je klussen voor en zorg je ervoor dat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. Je hebt veel contact met klanten, aannemers en natuurlijk collega’s. Jij maakt de planning, je stuurt je team aan en je regelt materialen en afzettingen.

Wil je doorgroeien? Ook daarvoor ben je bij Alliander aan het juiste adres. Want stilstaan? Daar doen we niet aan.

Uitvoerder worden bij Alliander?

Wie zijn wij?

Wij zijn Alliander. Onder onze overkoepelende naam hebben we verschillende bedrijven. Waaronder Liander en Qirion. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. En bereiden we ons samen met onze 7.000 collega’s voor op de energievraag van de toekomst.

Wat is het verschil tussen Liander en Qirion?

Liander is de grootste netbeheerder van Nederland. Liander levert zelf geen energie, maar maakt het mogelijk dat energieleveranciers, zoals Essent, Eneco en Vattenfall, energie bij bewoners en bedrijven kunnen leveren. Bekijk alle vacatures bij Liander.

Qirion ontwikkelt, realiseert en onderhoudt de veranderingen in de energienetten. Zij richten zich op complexe middenspanning en hoogspanning. Qirion is expert in het bedenken van slimme oplossingen voor het verbeteren en verhogen van het vermogen van het energienet. Bekijk alle vacatures bij Qirion.

Wat onze uitvoerders zeggen

 • “In mijn vorige functie zat ik voornamelijk binnen, ik zocht een baan met afwisseling en vrijheid. De rol van Uitvoerder geeft mij die. Ik wilde graag instappen op een ontwikkeltraject, Alliander bood deze kans via Technical Valley. Ik zit nu in een opleidingstraject tot uitvoerder. Binnen 2,5 jaar leer je alles over het uitvoerdersvak, zeker een aanraden! In de toekomst wil ik doorgroeien naar installatieverantwoordelijke. Die stap kan ik hier maken. Voor mij is het heel belangrijk of een bedrijf duurzaam investeert in zijn medewerkers. Alliander doet dat. Je volgt hier veel cursussen en er wordt naar jou gekeken als persoon.”

  Het bevalt heel erg goed bij Alliander, de verwachtingen die ik van te voren had kloppen met de werkelijkheid. De combinatie tussen binnen en buiten werken is iets wat mij erg aanspreekt. Je bent de schakel tussen de monteurs en projectmanager en Engineers.

  Wat ik ook heel mooi vind is dat we diversiteit uitstralen, iedereen is hier welkom. Ik voel daardoor echt de herkenning in de organisatie omdat je de diversiteit in alle lagen terug ziet komen.”

  • Omerfaruk Susurlu, uitvoerder
 • “Wat het werk als uitvoerder uniek maakt is dat je verantwoordelijk bent in het voorzien van de faciliteiten die nodig zijn om het dagelijks leven draaiende te houden. Want waar zijn we tegenwoordig nog zonder elektriciteit? En dan hebben we momenteel nog de energietransitie waarvoor het net geheel anders moet worden ingericht. Dat is een enorm mooie uitdaging, waar we de komende jaren nog heel druk mee zijn.

  Ik ben vorig jaar bij Alliander terecht gekomen via een zij-instroomtraject. Ik had wel een technische achtergrond, maar werkte in een andere branche. Je wordt in alles begeleid en er is tijd om het vak goed te leren. Mijn klas is hier enorm warm ontvangen en ik kwam terecht in een mooi team waar ik me gelijk thuis voelde. Alliander is een prachtig bedrijf om voor te werken met vele mogelijkheden, uitdagingen en vrijheid. Hier was ik al een paar jaar naar op zoek en dat heb ik als uitvoerder gevonden!”

  • Peter van der Meulen, uitvoerder
 • “Het overzicht behouden over verschillende projecten, administratie en planning waren niet mijn sterkte kanten. Ik wilde mezelf daarin ontwikkelen en dat kan bij Alliander. Ik word goed door een begeleider ondersteund om hier stappen in te maken. Er wordt een opleidingsplan gemaakt en daarin kijken we samen naar de taken die we het eerste gaan oppakken. Als je iets wilt dan helpt Alliander je erbij, ze ondersteunen je in jouw loopbaan. Mijn leidinggevende belt bijvoorbeeld regelmatig op om te informeren hoe het met je is. Ze zijn ondersteunend aan de uitvoering en vertellen niet alleen maar wat je moet doen.

  Alliander maakt flinke stappen om technisch vlak, nieuwe technieken en oude technieken wisselen elkaar af. Hierdoor kan het complex zijn, maar dat maakt het nou juist leuk. Alliander is de laatste jaren ook flink gemoderniseerd en gedigitaliseerd.

  De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed in de netbeheer branche. Aan de commerciële kant zijn de secundaire voorwaarden vaak wat minimaler, daar ligt meer focus op het primaire salaris.

  In de rol van uitvoerder ervaar ik vrijheid, je kan je werktijden redelijk flexibel inrichten en daarnaast ben je lekker veel buiten.”

  • Bas Stor, uitvoerder

Start als uitvoerder en bekijk onze vacatures

Man met helm Liander
Bekijk alle 408 vacatures

Slide 1 of 0

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Jeroen
Vraag het via WhatsApp

De dag van Chris

Benieuwd naar de werkdag van een collega uitvoerder? Chris neemt je mee op pad!

 • 7.30

  Met mijn werkauto ga ik naar kantoor of naar een klus in de regio waar ik voor werk.

 • 8.00

  Tijdens het werkoverleg bespreken we wat er voor vandaag op het programma staat.

 • 10.00

  In het vooroverleg bespreken we in teamverband, samen met engineering en de projectmanager, hoe we het project willen aanvliegen.

 • 12.00

  Tijd voor een lekker broodje met collega's

 • 12.30

  Tijdens 'de schouw' kijken we op de nieuwe locatie van een nieuwe klus. Hoe ziet de locatie er (nu) uit? En wat voor werk gaan we hier doen?

 • 14.00

  Komt een klus in uitvoering? Dan maak ik een plan. Ik kijk naar welke stappen eraan komen zodat we met het project kunnen starten. Veiligheid is hierin een belangrijk onderdeel waar ik altijd naar kijk.

 • 16.30

  Op weg naar huis behandel ik, zo nodig, nog een paar telefoontjes en dan sluit ik de dag af.

Alles wat je (nog meer) wilt weten

 • Je hebt een hoop invloed op jouw secundaire arbeidsvoorwaarden. Wil je meer vrije dagen? Jij regelt het! Lees hier meer over secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Ja. Een auto die je voor werk en privé mag gebruiken.

 • Om je een beetje een beeld te geven, nemen we je mee in de dag van Bas.

  Bas z’n dagen zien er gemiddeld zo uit:

  • 7.30 starten op een klus en het werk overdragen/uitleg geven aan de monteurs.
  • 09.00 overleg met engineer over toekomstig werk.
  • 10.00 werkplannen schrijven.
  • 11.00 vragen en of problemen oplossen van de lopende klus.
  • 12.00 materialen controleren
  • 13.00 bedieningsplannen  controleren.
  • 14.00 team vergadering met andere engineers/uitvoerders.
  • 15.00 afronding van lopende klus
  • 16.00 afgeronde werk overdragen aan bedrijfsvoering.
  • 17.00 lekker thuis zitten op de bank
 • Als uitvoerder zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Denk aan operationeel installatie verantwoordelijke, bedieningsdeskundige, projectmanager en als je echt heel ambitieus bent kun je ook directeur worden. Kortom, heb je ambities? Maak ze bespreekbaar!

 • Ja. Als uitvoerder krijg je vanaf dag 1 100% betaald. Ook al ben je nog bezig met je opleiding.

 • We hebben 2 klassen. Klas 1 start op 1 februari. Klas 2 start op 1 oktober.

 • Werk je in team aanleg? Dan ben je echt bezig met… je raadt het nooit: aanleg! Jij legt nieuwe kabels, reconstructies, verzwaringen van het web, je legt windparken aan, maar ook wijk verzwaringen en je legt nieuwe woonwijken aan. Deze werkzaamheden zijn goed te plannen. Team Onderhoud & Storingen focust zich op wat er ligt en op dat draaiende houden. Deze werkzaamheden zijn lastiger te plannen.

 • Inhoudelijk zit er weinig verschil in. Wel is Liander meer actief in de wijk (met laag- en middenspanning) en staat Qirion meer op onderstations (hoogspanning).

 • We wekken steeds meer energie op. Op verschillende manieren. Om die verschillende soorten energie om te kunnen zetten kost tijd en geld. Maar omdat we ook steeds meer energie verbruiken staat het net onder druk. Als uitvoerder bij Alliander ben jij spil in het net. Je sluit nieuwe stations aan en zorgt ervoor dat het net klaar is voor de toekomst. Als uitvoerder bij Alliander draag je dus zeker bij aan de energietransitie.

 • Ja, als uitvoerder draai je wacht- en storingdiensten. Wel als 2e lijn. Kortom, je hoeft niet meteen te handelen, je bent namelijk het vangnet voor monteurs wanneer ze stuiten op problemen en uitdagingen.

 • Het liefst zien we een achtergrond in mbo niveau 4 Infra Technicus Electra (ITE) en mbo niveau 4 Infra Technicus Gas (ITG). Daarmee heb je meteen alles in huis om uitvoerder te worden.

  Heb je niet zo’n vooropleiding? Dat kan. En ook dan zijn er mogelijkheden, want ontwikkelen vinden we bij Alliander belangrijk. Heb je een mbo niveau 4 opleiding in Eletrotechniek of een andere technische opleiding? Zoals een mbo niveau 4 opleiding in Mechatronica, Proces/Mechanische Techniek, Autotechniek, Algemene Operationele Techniek, Avionica, Scheepswerktuigkundige, Maritieme Officier of Podium & Evenemententechniek? Ook dan kun je uitvoerder worden bij Alliander.