Groep met elkaar in gesprek

Onze interne netwerken en initiatieven

Als collega kun je onderdeel worden van een van onze groepen. Zo leer je aan de hand van sociale activiteiten en events nieuwe collega's kennen. Je kunt je aansluiten bij een groep die past bij jouw interesses en overtuigingen. Welke groepen dit zoal zijn? Dat lees je hieronder.

Tension

Tension organiseert activiteite om ‘jongeren’ binnen Alliander met elkaar in contact te brengen. Om met elkaar ideeën uit te wisselen en van elkaar leren. Tension wil een brug bouwen tussen de verschillende locaties en afdelingen binnen Alliander. Maar ook daarbuiten. Daarom onderhouden zij sinds 2010 actief contact met andere jongerennetwerken binnen de energiesector.

PRIDE

PRIDE is opgericht door medewerkers om diversiteit in het algemeen bespreekbaar en zichtbaar te maken. Met 1 overkoepelend doel: een sociaal veilige werkomgeving voor iedereen. PRIDE is een veelkleurige groep die bestaat uit veel verschillende achtergronden. Waar iedereen welkom is. Vanuit PRIDE worden blogs gedeeld en events georganiseerd, want aansluiting ervaren en je welkom voelen, dat is belangrijk.

Nexus

Kennismaken met verschillende culturen. Dat is Nexus, want Nexus is voor iedereen. De groep is voor iedereen, want het maakt niet uit in welke cultuur je bent opgegroeid of welke ambitie je hebt om binnen Alliander naar een andere functie door te stromen. Via Nexus kun je nieuwe collega’s leren kennis, kennismaken met andere culturen door de bijeenkomsten die zij organiseren. En daar staat lekker en cultureel eten bij op tafel.

Alliander Foundation

De Alliander Foundation ondersteunt medewerkers bij het doen van vrijwilligerswerk. Alliander vindt betrokkenheid bij de maatschappij erg belangrijk. Daarom is de Foundation opgericht. Je kunt hier terecht voor vrijwilligersactiviteiten, het aanvragen van financiële steun voor je eigen vrijwilligerswerk bij een goed doel of een project wat je zelf hebt opgezet. Of ben je op zoek naar collega’s die zich willen inzetten voor jouw vrijwilligersproject? Ook daarvoor schakel je de Alliander Foundation in.

Lianne

Lianne is een virtuele vrouw die staat voor empowerment, verdieping in de techniek en voor het verbinden van vrouwen. Door Lianne worden events georganiseerd én je kunt lid worden van de intranetgroep. Hier worden verhalen gedeeld en wordt de verbinding met elkaar opgezocht. Om een veilige plek voor vrouwen te creëren.