Als je geïnteresseerd bent in vernieuwing en innovaties zit je hier goed.

Malte - Applicatie consultant

Malte is november 2017 gepromoveerd op machine learning en beeldherkenning. En dat is ook precies waar hij zich binnen Alliander nu mee bezig houdt.

‘Het IT landschap is heel groot en ingewikkeld.

We lopen echt voorop in de markt en in mijn team zeker. Het voelt als een paradepaardje voor nieuwe ontwikkelingen. De grenzen bepalen we zo goed als zelf.’

‘Na mijn promotie ben ik eerst samen met mijn vriendin op wereldreis geweest. Wat een mooie ervaring was dat. Terug in Nederland ging ik op zoek naar een baan en via een goede vriend kwam ik bij Alliander terecht. Ik kwam op gesprek voor een rol als data scientist op het gebied van slimme meters. Die functie was het niet voor mij maar er was nog een functie, en dat was een perfecte match!

Door het gesprek met die vriend had ik al een beeld gekregen van Alliander als innovatief en informele organisatie, en het is helemaal waar. Het is een leuk bedrijf qua sfeer en omgang met mensen. Ik ben verbaasd over grootte en complexiteit van het IT landschap.

Vernieuwing en innovatie staan voorop. Zeker nu de IT organisatie helemaal omgaat naar het werken in chapters en volledig Agile. In ons team werken we al een tijdje op de ‘nieuwe manier’ en dat is heel fijn werken.

Het team

Binnen mijn team proberen we steeds slimmere oplossingen te bedenken. We werken nu aan innovatieve beeldherkenning bij verzwaringsaanvragen op het net. Klanten sturen foto’s in van hun meterkast en met automatische beeldherkenning proberen we te herkennen welke componenten aanwezig zijn.

Zo creëren we inzichten om beter te kunnen sturen en kunnen we zonder dat we vooraf bij de klant thuis moeten kijken bepalen welke aannemer ter plekke nodig is. Bij grote saneringswerkzaamheden gaat het nog wel via een werkstroombeheerder , maar ook daar kijken we of dat beter kan.

We bouwen alles zelf

De beeldherkenningsalgoritmes die voor de automatische analyse nodig zijn bouwen we in ons team zelf. We labelen foto’s om ze als trainingsmateriaal aan een leerproces in de cloud te sturen en zo de herkenningsmodellen te trainen. De aanpassingen en programmering doen we in ons team zelf.

Ik werk samen met Software architecten, software developers en een productowner en scrummaster. Het is een vrij nieuw team en volop in ontwikkeling.

We hebben de vrijheid om ook andere projecten op te pakken, zo kijken we bijvoorbeeld ook naar een app voor monteurs die we willen uitbreiden met beeldherkenning. Op die manier helpen we monteurs van tijdrovende administratiewerkzaamheden af te komen. Hoe tof is het dat we aan dit soort dingen kunnen werken?

Hoe nu verder?

We hebben een lange lijst met dingen die we op willen en kunnen pakken. Mensen komen steeds meer op ons af met ideeën en een hulpvraag. We zijn ook bezig met een demo app voor collega’s. Kunnen ze thuis kijken hoe het werkt.

Alliander lijkt misschien niet een logische keuze al je Machine Learning of bv Artificial Intelligence hebt gestudeerd maar ik kan het iedereen aanraden! Als je geïnteresseerd bent in vernieuwing en innovaties zit je hier goed. Er is veel mogelijk bij Alliander op dit gebied, en met de nieuwe manier van werken komt hier nog meer ruimte voor.’

Word jij onze nieuwe IT collega?

Bekijk alle 19 vacatures