We zijn de beste werkgever geëindigd onder Goed Werkgeverschap in de categorie Nutsbedrijven

23 juni 2022

In de Management Team 500 van MT/Sprout is Alliander er het beste uitgekomen als het gaat om Goed werkgeverschap in de categorie Nutsbedrijven. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is gebleken dat wij bovenaan staan als het gaat om: Productleiderschap en Goed werkgeverschap. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

Dalers en stijgers

Met plek 131 van de 500 is Alliander 127 plaatsen gestegen ten opzichte van de lijst van vorig jaar (plek 258). Daarnaast staan we met plek 23 bij de 25 hoogst scorende bedrijven als het gaat om duurzaamheid. Opvallend is ook dat klassieke technische bedrijven met een minder ‘groene’ reputatie een sterke daling op de lijst laten zien. De maatschappelijke doelstelling en missie van bedrijven wordt dan ook steeds belangrijker gevonden.

Over de MT 500

De MT500 is het jaarlijkse verslag van een onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Het onderzoek werd dit jaar voor de 22e keer uitgevoerd. Het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam) was verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van het onderzoek. Het onderzoek is een peer-to-peer onderzoek waarbij leiders andere bedrijven in hun sector beoordelen. Elk bedrijf dat door een respondent in de top 3 wordt geplaatst, wordt vijf keer beoordeeld (telkens met 1 tot 5 sterren): • Klantgerichtheid • Productleiderschap • Excellente uitvoering • Goed werkgeverschap • Duurzaamheid.

Bekijk de lijst op MtSprout.nl.