Samenwerking Scalabor en Alliander

Alliander biedt mensen met arbeidsbeperking in de bijstand een kans

21 april 2022

In samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt Alliander een werk-leer traject aan voor mensen met een arbeidsbeperking in de bijstand. Voor mensen die zich graag willen ontwikkelen in de techniek, maar de vaak gevraagde opleidingen en het niveau (nog) niet hebben.

Via arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor komen mensen in de bijstand tijdelijk in dienst bij Alliander tegen minimumloon. Bij E-care leren ze werknemersvaardigheden. Bijvoorbeeld hun VCA behalen en het starten met het uitvoeren van kleine reparaties.

‘VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Verplichte veiligheidscertificering om verder te komen in de techniek. Met VCA-certificaat laat iemand zien dat hij of zij weet wat de risico’s in het werk zijn en dat de medewerker zich daar bewust van is.’ 

Opleiding wordt aangeboden

Door de samenwerking met Scalabor en het ROC is het mogelijk om de deelnemers daarnaast een opleiding aan te bieden in de techniek. Het doel daarvan is dat ze uitstromen met certificaten op MBO Techniek niveau 2 om zo de kansen op de arbeidsmarkt weer te vergroten. En wie weet zien we hen dan weer terug binnen Alliander! 

Alliander biedt de zekerheid van een betaalde baan, E-care biedt de werkervaring en begeleiding op de werkvloer. Scalabor biedt daarnaast jobcoaching aan en zorgt voor de eerste werving en selectie. 

Waarom wij dit doen? 

Er is krapte op de arbeidsmarkt en er zijn kandidaten die graag aan het werk willen, maar de juiste opleiding missen. Het is een win-win situatie door het bieden van een werkervaringsplek in combinatie met het volgen van een opleiding. Tegelijkertijd helpt het Alliander bij de krapte op de technische arbeidsmarkt. 

Samenwerking Scalabor en E-care 

In samenwerking met Scalabor en E-care is dit programma opgezet. Scalabor is een arbeidsontwikkelbedrijf dat mensen begeleid naar passend en zo regulier mogelijk werk. E-care is een bedrijf in Duiven dat zich richt op de reparatie van klein huishoudelijke apparatuur en zich ook bezighoudt met het plaatsen van zonnepanelen. 

Inmiddels zijn er vier mensen met dit traject gestart. In de loop van 2022 verwachten we zeven tot tien mensen op deze manier een kans op de arbeidsmarkt te bieden.  

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lotteke Hamelink, Participatieadviseur Alliander (lotteke.hamelink@alliander.com). Of klik hier voor meer informatie over participatie bij Alliander.