Alliander Vitaalste Vakbedrijf

Alliander is Vitaalste Vakbedrijf 2022

26 september 2022

Netwerkbedrijf Alliander is uitgeroepen tot winnaar van de Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf 2022. Deze verkiezing van werkgeversvereniging WENB zet bedrijven in het zonnetje die zichtbaar uitzonderlijke inspanningen leveren om hun werknemers op fitte en vitale wijze inzetbaar te houden voor werk. Het vitaliteitsbeleid vormt een belangrijk onderdeel van het beleid.

Alliander onderhoudt en vernieuwt het energienet. Daarnaast bedenkt het bedrijf innovatieve oplossingen en maakt het energienet in een groot deel van Nederland klaar voor de toekomst. Dit kan het netwerkbedrijf niet zonder vakkundige medewerkers. De komende jaren zet het bedrijf dan ook onverminderd in op een duurzaam en waardevol werkgeverschap. Zodat mensen bij de organisatie willen komen en blijven werken. Alliander is blij met deze erkenning van Vitaalste Vakbedrijf.

Sarike van Wette, directeur van het bedrijfsonderdeel Onderhoud & Storingen nam het certificaat vandaag trots in ontvangst uit handen van WENB Directeur Reinier Rutjens. Sarike: “We zijn super trots op onze vakmensen. Het werk vraagt veel van onze mannen en vrouwen. Zij staan dag en nacht klaar om een klus te klaren en het is belangrijk dat zij dat in goede gezondheid kunnen doen. Zowel fysiek als geestelijk. Het is onze taak om daar goed voor te zorgen, want vitale werknemers moeten we koesteren.” 

Vitaliteit binnen Alliander

De titel Vitaalste Vakbedrijf heeft Alliander verdiend door het brede aanbod aan middelen die het bedrijf aanbiedt om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren. De jury oordeelde: “Alliander is een bedrijf met een heel duidelijke visie op en invulling van het onderwerp. Goed dat jullie behulp van data en metingen ook checken wat de programma’s en interventies nu echt opleveren voor de vakmensen voor wie het bedoeld is.” 

Medewerkers kunnen onder andere gebruik maken van een duurzaam inzetbaarheidsbudget. Dit kunnen zij vrij besteden aan bijvoorbeeld scholing of een ergonomische werkplek. En met het programma Alliander Fit moedigt de organisatie haar mensen aan te werken aan de psychische- en vitale fitheid. Daarnaast ondersteunt Alliander sinds kort ook in de eigen financiële fitheid. Bovendien maakt zij de eigen regie op inzet, persoonlijke groei en vitaliteit middelpunt van het werk.  

Over de verkiezing

De Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf wordt jaarlijks georganiseerd door werkgeversorganisatie WENB. Zij reikt de award uit aan werkgevers die zichtbare inspanningen leveren om medewerkers veerkrachtig te houden en uitval om psychische redenen zo veel mogelijk te voorkomen.   

Benieuwd naar wat Alliander doet om haar mensen vitaal en fit te houden? Lees hier onze arbeidsvoorwaarden.

Lees meer over werken bij Alliander

Daniel Woldendorp van Alliander
30 november 2022 Testimonial

"Ik word betaald om te puzzelen”

Hij kwam binnen als stagiair, nu werkt hij als consultant elektotechniek en is Daniël Woldendorp…
Lees verder
Netarchitect bij Alliander
30 november 2022 Testimonial

“Als netarchitect ben je van begin tot eind betrokken”

Na zijn opleiding Elektrotechniek wist Sharif Moursi nog niet wat voor werk hij wilde gaan…
Lees verder
25 november 2022 Nieuws

Alliander samen met E-Care gekozen tot meest inclusieve ondernemer van 2022

Alliander heeft samen met E-Care Reverse Logistics de Award Inclusief Ondernemer van het jaar 2022…
Lees verder