Baas van morgen: CEO voor één dag

2 juni 2023

Alliander heeft een nieuwe CEO. Nouja, voor één dag. Gisteren stond Alliander CEO Maarten Otto zijn stoel af aan de 16-jarige scholier Hasan Almohamad Alkhalil. Hasan schoof aan bij vergaderingen en ging in gesprek met collega’s over diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer.

De bazen van morgen

De ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC. Zij bieden ruim 500 jongeren de kans om voor een dag plaats te nemen op de stoel van een CEO, directeur of politicus. Op deze manier vergroten zij de horizon van jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Deze bazen doen op zo’n dag veel nuttige ervaring op, krijgen een flinke dosis zelfvertrouwen én vergroten hun netwerk.

Je achtergrond bepaalt niet je toekomst

“De jongeren van vandaag zijn de bazen van morgen”, vertelt Maarten. “Het is heel leerzaam om door de ogen van een jongere te kijken naar onze uitdaging in de energietransitie én onze organisatie. Daarnaast steun ik het doel van JINC, een organisatie die zich inzet voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt. Dat vind ik belangrijk en daarom sta ik vandaag graag mijn plekje af.”

De dag van onze Baas van Morgen begon vroeg in de ochtend. Hasan werd door Maarten thuis opgehaald. Na een uitgebreide kennismaking en een goed ontbijt met alle bazen uit de regio was het tijd om aan de slag te gaan. Op ons hoofdkantoor schoof hij aan bij verschillende overleggen en nam hij een kijkje bij het bedrijfsvoeringscentrum en het Research Center for Digital Technologies. Ondertussen werkte Hasan aan de opdracht die Maarten hem had meegegeven: ‘Hoe kunnen wij mensen met zoveel mogelijk verschillende culturele achtergronden aantrekken?’

Diversiteit op de werkvloer

Een divers personeelsbestand van collega’s met verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven vormt de basis voor innovatie en succes. Door als bedrijf deel te nemen aan JINC Baas van Morgen bieden we jongeren de mogelijkheid om hun potentieel te ontdekken, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond. Want de energietransitie maken mét iedereen en vóór iedereen.

Lees ook

11 maart 2024 Testimonial

Werken als Engineer: van Iran naar Nederland

Om de energietransitie mogelijk te maken hebben we de komende jaren veel technisch geschoold personeel…
Lees verder
26 februari 2024 Testimonial

Praktijktrainer Ralph leert zijn leerlingen alles over elektrotechniek

Goed opgeleide monteurs zijn dan ook onmisbaar voor de energietransitie. Praktijktrainer Ralph zet zich iedere…
Lees verder
14 februari 2024 Testimonial

Van bloemen naar elektriciteitskabels: Linda laat zich omscholen tot elektromonteur

Van bloemen naar elektriciteitskabels. Linda werkte vijftien jaar lang in de supermarkt op de bloemenafdeling.…
Lees verder