Corona en je sollicitatie bij Alliander

18 maart 2020

Net zoals veel bedrijven werken de collega’s van Alliander op dit moment zoveel mogelijk thuis. Ook onze recruiters en managers dus. Maar hoe moet dat dan met jouw sollicitatie? We doen er alles aan om de gesprekken door te laten gaan.

We snappen heel goed dat je niet wilt wachten, en wij eigenlijk ook niet.
Op deze pagina lees je meer informatie. Als je na het lezen nog vragen hebt stel ze gerust aan de recruiter met wie je contact hebt!

Sollicitatiegesprek

Heb je een sollicitatiegesprek? De recruiter die jouw sollicitatie behandelt, neemt contact met je op om met je af te stemmen hoe jij het gesprek wil voeren. Uitgangspunt is dat gesprekken, in ieder geval tot 28 april, met een videogesprek plaatsvinden. Dat gaat bij voorkeur via Teams maar het kan ook via Skype. Geef gerust aan als het je eerste keer videobellen wordt en als jij je zorgen maakt over bepaalde zaken (techniek bijvoorbeeld). Wij zullen ervoor zorgen dat jouw sollicitatiegesprek zo soepel mogelijk verloopt.

Vervolggesprek

Heb je al een goed eerste gesprek gehad en willen we allebei verder? Dan is het tijd voor het 2e gesprek. We willen dit gesprek ook graag online met je doen. Op die manier kan jouw sollicitatieprocedure gewoon doorgaan.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Is de procedure afgerond en zijn we allebei nog steeds blij, dan bespreken we graag de arbeidsvoorwaarden met je. We nemen weer telefonisch contact met je op om een gesprek met je in te plannen. Dat gesprek doen we dan telefonisch, via Skype of Teams.

Assessments

Mocht een assessment onderdeel zijn van de procedure dan maak je deze online en bespreek je deze ook online met de recruiter. Voor assessments op een locatie denken we nog na over een oplossing. Hierover informeert de recruiter je.

Diploma en ID-check

Als onderdeel van de screening wordt normaal gesproken tijdens gesprekken een check op echtheid van ID en diploma’s gedaan. Door het voeren van online gesprekken kan een check niet face tot face plaatsvinden. In plaats daarvan zal de check voorlopig online plaatsvinden en in een later stadium op locatie.

Heb je nog vragen?

Wil je nog meer weten? Heb je een vraag over een vacature, over jouw procedure of ben je gewoon nieuwsgierig wat jouw mogelijkheden zijn bij Alliander? Dan kun je uiteraard contact opnemen met een van onze recruiters. Je kunt dat doen via WhatsApp, mail, sms of door ze even te bellen. De contactgegevens van al onze recruiters staan bij de vacatures.

We willen iedereen sterkte wensen met deze vervelende situatie en hopen je snel (weer) te zien op een van onze locaties.

Het sollicitatiegesprek via videobellen

Recruitment evenementen

Op basis van alle ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus hebben we besloten om de (recruitment)evenementen te annuleren. Graag verzetten we de evenementen naar een nieuwe datum en ondertussen zoeken we naar alternatieven. Zodra er nieuwe data zijn lees je dat op onze site.

Aanvullende informatie coronavirus

Wil je graag aanvullende informatie over het coronavirus? Raadpleeg dan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij geven de meest actuele informatie die beschikbaar is over het virus en de huidige situatie in Nederland.

Wil je weten hoe Alliander omgaan met Corona en ons werk bij klanten? Lees dan verder.

Slide 1 of 0