De derde groep ONP’ers start: een nieuwe generatie engineers

3 september 2020

Even voorstellen: wij zijn CONNEXT, de nieuwste generatie die door Alliander opgeleid wordt tot engineer. Met een frisse blik, een positieve brutaliteit en heel wat enthousiasme willen wij dit bedrijf stimuleren zodat we allemaal voorbereid zijn op de uitdagingen die ons te wachten staan. Met dank aan het Operational Network Traineeship worden wij klaargestoomd tot de engineers van de toekomst!

CONNEXT is een samenvoeging van twee woorden. ‘Connect’ wat aangeeft dat we verbinding willen maken; met collega’s, met de maatschappij, met nieuwe kennis en met de toekomst. Next staat voor de volgende generatie. Een generatie die bij wijze van spreken is geboren met een smartphone in de hand en daardoor ‘digital savvy’ is.

Ons motto is ‘the Spark in the Wire’. Een groep jongeren die een nieuwe vonk in het bestaande systeem wil brengen, om zo het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien. Wij zullen proberen met wrijving vuur te maken.

Duurzaamheid is onze focus. Wij willen bijdragen aan het oplossen van de gigantische uitdagingen waar we als bedrijf voor staan op het gebied van innovatie. De energietransitie is niet zomaar te realiseren. Hiervoor hebben we zowel de kennis en kunde nodig van onze collega’s als een frisse blik van jongeren die met de huidige technologieën zijn opgegroeid en middenin de 21e eeuw staan.

Tot ziens!

Furkan, Malyk, Rozemarijn, Thom, Fabio, Matthijs en Rik
Team CONNEXT

Het ONP is voor jongeren die net hun havodiploma (met technisch profiel) hebben gehaald, of een technische mbo-opleiding hebben gedaan. Bij deze opleiding wordt leren en werken gecombineerd en het is een bijzondere samenwerking tussen Alliander, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Quadraam. Na twee jaar behalen ze een Associate degree Elektrotechniek/Energietechniek.

Dit jaar is op een paar vlakken extra bijzonder. Zo is de groep volledig digitaal geworven, wat best lastig en spannend was. Daarnaast hebben we dit jaar geen groep vol mannen, maar voor het eerst ook een dame. Dat kan natuurlijk niet onopgemerkt blijven!