Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

Gewonnen!

29 mei 2020

Mooi nieuws voor Alliander! We hebben de publieksprijs van de Werf& Awards gewonnen, de meest prestigieuze HR-prijs in Nederland. Al heel wat jaren zet Alliander zich in om op innovatieve wijze nieuwe technici aan ons te binden. Deze prijs is dan ook een beloning voor dat werk.

We hebben de publieksprijs gekregen voor de casus ‘chatten vóór je sollicitatie!’, waarbij we al met potentiële collega’s in gesprek gaan vóór hun sollicitatie. Zo kunnen we een beter beeld geven van de baan en het werken bij Alliander. En dat is van belang want een kandidaat-monteur heeft het voor het kiezen. Een elektromonteur die (een nieuwe) baan zoekt, kan dit moment bij zo’n 40 bedrijven aan de slag.. Naast de monteurs zijn ook voor andere functies binnen Techniek, IT en Staf goede kandidaten zeer schaars. Ondanks de gevolgen van corona zien we nog geen afnemende schaarste onder deze doelgroepen.

Van sollicitatie naar gesprek

De afgelopen jaren is hard toegewerkt naar de prijs. We zagen een grote toename in het aantal vacatures, we hebben te maken met extreem schaarse doelgroepen en met een afname van het aantal sollicitaties. Dat vroeg om een totaal nieuwe aanpak. Daarom hebben we de focus verschoven van sollicitaties naar persoonlijke online gesprekken.

We hebben als eerste werkgever in Nederland gebruikgemaakt van een marketingtechnologie waarbij kandidaten kunnen chatten met Alliander, zonder direct te solliciteren. Dat doen we niet alleen op onze eigen website, maar ook op veel andere. We bereiken doelgroepen via online marketing op honderden websites (waaronder AD.nl, LinkedIn en Facebook) en geven bezoekers de mogelijkheid om via interactieve banners -een soort reclame-uiting- in gesprek te gaan met onze Recruiters, zónder de website te verlaten. Zo komen potentiele collega’s laagdrempelig, snel en buiten werktijden met ons in contact.

 Welke mogelijkheden?

In het eerste jaar hebben onze Recruiters ruim duizend gesprekken gevoerd via een chat. Wouter de Jong is als Talentsourcer voor deze vragen vaak het eerste aanspreekpunt. “Ik merk dat mensen veel vragen hebben en overwegingen maken voordat ze uiteindelijk solliciteren. Bijvoorbeeld: kan ik in de buurt werken, kan ik ook op gesprek komen zonder CV of welke mogelijkheden zijn er voor mij binnen het grote Alliander?”

Marnix de Groot, Innovatie Manager HR Technologie, is heel trots op de prijs. “De kandidaten die Alliander werft, waaronder veel technici en IT-ers, zijn schaars en we halen alles uit de kast om hen toch te bereiken. We proberen drempels te verlagen, of zelfs weg te halen, en in gesprek te gaan. Maar dit was nooit gelukt zonder de collega’s binnen Alliander die daaraan hebben meegewerkt en onze externe arbeidsmarktcommunicatie-partners!”

De jury was zeer lovend over de aanpak van Alliander. “Alliander heeft al jaren goede projecten maar greep telkens net naast de awards. Deze aanpak zit ook gewoon heel goed in elkaar. Alliander heeft zich heel goed verdiept in de doelgroep. Er is gekozen voor een simpele oplossing voor de gebruiker en het biedt ook voor mensen zonder een recent cv de mogelijkheid om in contact te komen.”

Bedankt!

Marnix sluit af: “Het is mooi om te zien dat het publiek ons steunt en onze aanpak waardeert. Zonder alle stemmen hadden we natuurlijk nooit kunnen winnen. Dus heb jij je stem uitgebracht? Heel erg bedankt!”

Nieuws
Genomineerd voor een Werf& award!
Alliander Recruitment is genomineerd voor een van de meest prestigieuze HR-prijzen: de Werf& awards 2020. Onze strategie om technici te werven krijgt complimenten van de jury.