‘Ik doe nooit mee aan wedstrijden en nu win ik gewoon!’

25 september 2020

Met drie finalisten én een uiteindelijke winnaar is Alliander dit jaar flink in de prijzen gevallen bij De Slimste Handen. Grote winnaar is technicus Marcel van Qirion, die zojuist een award in ontvangst heeft genomen. “Ik ben heel trots nu.”

Alliander had dit jaar tien nominaties in de wacht gesleept. Uiteindelijk zijn drie collega’s in de finale terechtgekomen. Naast Marcel, waren dat Gerjo (monteur Liander) en Marco (project uitvoerder Liander). Gerjo en Marco behaalden een finaleplaats in de categorie ‘Vitaal en Fit’.

Leren door fouten te maken

Marcel werd door een collega genomineerd voor De Slimste Handen. Hij legt uit waarom: “Marcel is ontzettend betrokken bij jonge, nieuwe collega’s. Hij leidt ze op, straalt energie uit en vindt het bovenal heel leuk om te doen. En wat ik heel mooi vind: hij laat collega’s meehelpen en –werken, maar ook fouten maken. Want daar leren ze echt van.”

Hij vervolgt: “We staan als organisatie voor heel grote uitdagingen, vooral door de energietransitie. Gepassioneerde collega’s als Marcel helpen ons dan echt verder.”

Gelokt met een smoes

De prijsuitreiking in Amsterdam was een grote verrassing voor Marcel. Met een smoes werd hij naar de stad gelokt. Zogenaamd om mee te werken aan een recruitmentvideo. Maar dat ging mooi niet door. Zijn teamleider, die in het complot zat, nam hem mee naar de uitreiking.

Marcel is natuurlijk heel blij met de winst in de categorie ‘Leergierig en Ambitieus’. “Ik had tijdens de uitreiking echt het hart in mijn keel. Ik ben heel trots. Van nature ben ik wel een leermeester. Ik verplaats me in een ander, ga op een gepaste manier met anderen om en ben vooral ook geduldig.”

Op het podium sloot hij af: “Ik doe nooit mee aan wedstrijden, want ik kan slecht tegen mijn verlies. Maar nu win ik gewoon!”

 

De Slimste Handen is een jaarlijks terugkerende prijs voor technici die het verschil maken op de werkvloer. Niet alleen binnen de energiesector, maar voor álle technische sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de autotechniek, bouw of metaalbewerking.