Laat je opleiden tot uitvoerder

19 januari 2022

Het werven en slim opleiden van technici is één van de manieren om meer werk uit te voeren en zo de energietransitie te versnellen. Om deze uitdaging te realiseren hebben we namelijk veel technici nodig. Heel veel. En werven is best een uitdaging in de huidige schaarse arbeidsmarkt. Eén van de kritieke technische functies in ons proces is die van uitvoerder.

Ondanks de schaarse arbeidsmarkt zijn er in 2021 maar liefst 58 nieuwe uitvoerders gestart bij Liander, Kenter en Qirion. Recruiter Danijel Miletic licht toe: “We zien het aantal vacatures voor de doelgroep uitvoerder landelijk toenemen. De arbeidsmarkt is complex, onder andere omdat slechts 4% van de doelgroep uitvoerders actief op zoek is naar ander werk. Des te mooier dat we er in 2021 in geslaagd zijn een aanzienlijk aantal uitvoerders aan te trekken.”

Mix aan initiatieven

Het aantrekken en opleiden van uitvoerders gebeurt op allerlei manieren. Een belangrijke kweekvijver is de interne doorstroom van Monteurs die zich verder willen ontwikkelen tot uitvoerder. Iets wat binnen Alliander via interne opleidingen mogelijk is! Maar om al het benodigde werk binnen de energietransitie te kunnen uitvoeren, zijn er meer uitvoerders nodig dan er tot nu toe doorstromen. Daarom zijn er meer initiatieven opgezet, zoals zij-instromers, omscholers en mensen die gericht opgeleid worden.

Zij-instromers

In 2021 zijn binnen Alliander twee klassen van negen uitvoerders gestart met het zij-instroomtraject. Teamleider Onderhoud & Storingen Eelco Stelleman legt uit: “De kandidaten die we zoeken, beschikken over een afgeronde mbo-opleiding (WEB4) in de richting Elektrotechniek. Zij hebben werkervaring opgedaan in bijvoorbeeld de installatiebranche of industrie en hebben ervaring met het aansturen van ploegen.” Ook in 2022 starten er nieuwe klassen, waar je je nu voor kunt aanmelden.

Solliciteer direct als uitvoerder

Uitvoerder bij werkzaamheden op landweg
Bekijk alle 348 vacatures

Bekijk alle vacatures

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Jeroen
Vraag het via WhatsApp

Dit is het werk van een uitvoerder

28 juli 2021 Testimonial

“Ik zorg dat iedereen veilig kan werken”

Uitvoerder Martijn Snijders is pas sinds begin dit jaar in dienst bij Liander, maar hij…
Lees verder
3 december 2020 Testimonial

"Het leukste is dat je mensen kan helpen"

Als uitvoerder bij Liander zorgt Frank de Wit, samen met zijn team van monteurs, ervoor…
Lees verder
16 december 2020 Testimonial

"Ik zorg dat monteurs veilig kunnen werken"

Jimmy werkt als uitvoerder bij Alliander. Hij behoudt het overzicht over lopende projecten en zorgt…
Lees verder