Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

Live meekijken in de monteursbus levert direct sollicitaties op

25 juni 2020

Op 1 september start er weer een klas voor elektromonteurs. Maar hoe zorg je in deze tijden voor nieuwe kandidaten? Fysieke evenementen zijn geen optie, dus we besloten het over een andere boeg te gooien. En met succes! Deze week maakten we twee live-uitzendingen voor potentiële leerling-monteurs.

“Voor trainees hebben we laatst ook zo’n uitzending gemaakt, dus het leek ons goed daar nu mee verder te gaan. Het is weer een nieuwe stap die we maken om online in contact te komen met onze doelgroep”, vertelt recruitment marketeer Renée Gosschalk-Harms.

Live in gesprek

Tijdens de uitzending werden de ongeveer honderd kijkers bijgepraat door een Liander-monteur, teamleider, opleidingscoördinator en recruiters. Het ging over Alliander, het vakgebied, de opleiding én de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast stond veiligheid centraal, als randvoorwaarde om ons werk te kunnen uitvoeren.

Voor de kijkers was er de mogelijkheid om live vragen te stellen, die dan meteen werden beantwoord. De vragen stroomden dan ook binnen. Denk bijvoorbeeld aan: Kan ik me verder ontwikkelen en doorgroeien? Krijg ik direct een salaris? Hoe lang duurt het opleidingstraject?

Hoogtepunt

“Het hoogtepunt van de uitzending? Dat was toch echt de livestream vanuit de bus van de monteur”, vertelt Renée. “Hij liet iedereen zien hoe de bus er van binnen uit ziet en kon direct vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld of hij er ook mee op vakantie mocht, of de bus thuis voor de deur mag staan en welk gereedschap het meest wordt gebruikt.”

Vervolg

De uitzending werd heel goed ontvangen en direct na afloop werden de recruiters al overladen met telefoontjes van kijkers. En dat levert een mooi resultaat op: de dag na de uitzending waren er al ruim tien sollicitaties binnen!

Renée sluit af: “We zien nu dat dit concept echt een succes is. We hebben het nu gedaan voor leerling-monteurs, maar we zoeken nog veel meer collega’s. Daarom gaan we nu kijken of we deze uitzendingen ook kunnen inzetten voor bijvoorbeeld IT of functies voor Techniek Binnen. Het smaakt in ieder geval naar meer!”

Benieuwd naar de uitzending? Kijk ‘m hier terug!