Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie
Opkikkerdag

Blijheid, dankbaarheid en saamhorigheid

8 november 2019

Vroeg uit de veren en de hele dag in touw, maar wat een voldoening geeft de jaarlijkse Opkikkerdag! Dat is wat onze collega’s na deelname elke keer bevestigen.

Vandaag hebben heel veel collega’s een vrije dag opgenomen om zo 56 gezinnen te begeleiden tijdens een dag vol verrassingen. Gezinnen die wel even een dagje zonder zorgen kunnen gebruiken.

Voor veel collega’s staat de Opkikkerdag al lang in hun agenda’s gereserveerd. Dit jaar organiseerde de Alliander Foundation deze vrijwilligersdag voor de 14e keer en dat wordt gewaardeerd. Je geeft op zo’n bijzondere dag positieve energie aan gezinnen die met een ziekte te maken hebben.

In de watten gelegd

Stichting Opkikker heeft als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Tijdens een Opkikkerdag, gesponsord door de Alliander Foundation, verdwijnt de ziekte even naar de achtergrond. Het zieke kind krijgt niet alleen de aandacht maar het hele gezin wordt in de watten gelegd en begeleid door vrijwilligers.

Uitzwaaimoment

Marjolein van Leeuwen van de Alliander Foundation was vrijdag uiteraard weer van de partij en genoot wederom. “Het rare is, dat het mooiste moment voor mij altijd op het einde van de dag aanbreekt; het uitzwaaien van de gezinnen met alle vrijwilligers en deelnemers. Die afsluiting van de Opkikkerdag is echt een feestje. Dat laat de gezinnen en onszelf niet onberoerd.”

Bekijk de video hieronder: