Power up the planet! stimuleert jongeren om de energietechniek in te gaan.

8 maart 2021

Deze maand startte een campagne vanuit de gezamenlijke netwerkbedrijven.

Deze maand gaat een nieuwe campagne van start om jongeren te stimuleren om voor een studierichting in de energietechniek te kiezen. Het initiatief is ontstaan vanuit het O&O fonds voor newerkbedrijven in samenwerking met een groot aantal netwerkbedrijven waaronder Alliander, Enexis Groep, Stedin Groep en Tennet. De campagne ‘Power up the planet! richt zich in eerste instantie op vmbo’ers die zich oriënteren op een vervolg-mbo-opleiding. We willen deze leerlingen en hun ouders laten zien hoe je met een baan in de energietechniek zelf een bijdrage kunt leveren aan een schonere wereld. Mbo-opleidingen in de energietechniek zijn er door heel Nederland.

De netwerkbedrijven slaan hiermee hun handen ineen om nieuw technisch talent te vinden en ze te helpen om dit verder te ontplooien. Er wordt jammer genoeg nog steeds te weinig gekozen voor banen in de techniek. Daarom laten we diverse voorbeelden zien van banen die je als mbo’er in de energietechniek kunt vervullen. We willen de jongeren laten zien dat zij een bijdrage kunnen leveren aan een schonere wereld door in de energie te werken.

Opleidingen door heel Nederland

We willen jongeren stimuleren om te kiezen voor een opleiding in de techniek. Het kiezen van een mbo opleiding is vaak een moeilijke keuze, maar met een technische opleiding ben je gegarandeerd van zinvol en uitdagend werk. Ons bericht aan hen? Met de mbo-opleidingen monteur elektrotechniek, monteur gas, warmte en water en de opleiding tot monteur laagspanningsdistributie of middenspanningsdistributie kun je een baan in de energietechniek vinden. Je kunt aan de slag bij een netwerkbedrijf bij je in de buurt. Er is veel werk te doen en de energietoekomst van Nederland kan dus in jouw handen liggen.

De energietransitie zorgt ervoor dat alle netbeheerders de komende 10 jaar moeten doen wat ze hiervoor in 40 jaar deden! Een behoorlijke uitdaging. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst voldoende technische collega’s zijjn, is het belangrijk dat jongeren nu kiezen voor een studie in de energietechniek. Op de website van Power up the planet! is informatie te vinden over de mbo-opleidingen.