Foto Robert Thuiswerkplek

Robert Omtzigt – Management Trainee

4 juni 2020

“In het echt bleek mijn collega anderhalve kop groter dan ik dacht.” Een interview over online solliciteren, online onboarden en de eerste trainee-opdracht“

Na zijn studie is Robert eerst gaan reizen, 9 maanden lang door Midden- en Zuid-Amerika. Daar kon hij goed nadenken over wat hij zou willen doen als hij terugkwam. Al snel dacht hij aan een traineeship en hij wilde dat doen bij een bedrijf dat een maatschappelijke rol heeft en een bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Zo kwam hij uiteindelijk bij Alliander terecht. Helemaal online.

“Ik ben 1 april bij Alliander begonnen als Management Trainee. Mijn sollicitatie is volledig online gegaan. Dus vanaf het eerste telefoongesprek met de recruiter tot het in orde maken van mijn contract en laptop. Het hele onboarding- en kennismakingstraject was super goed geregeld. Omdat ik in een traineegroep zit was er voor mij en mijn mede-trainees de eerste 2,5 week een online inwerktraject georganiseerd. Zo konden we kennis maken met elkaar, Alliander en de collega’s.”

“Het was bijzonder om mijn collega-trainees op deze manier te leren kennen. Want je gaat een heel intensief traject in, met mensen die je verder nog niet kent. Gelukkig zijn er manieren om elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door samenwerkingschallenges, een rondleiding geven door je huis of iets vertellen over je jeugd aan de hand van een foto. Toen de maatregelen iets versoepeld werden heb ik met een aantal mede-trainees in een park afgesproken om een rondje te lopen en iedereen was bijna precies hetzelfde als hoe ik ze online had leren kennen. Alleen 1 collega was anderhalve kop groter dan ik had ingeschat.”

Geïnspireerd door het verhaal van Robert? Stel jezelf aan ons voor!

“Inmiddels ben ik begonnen aan mijn eerste opdracht. Ik werk bij het onderdeel design & construct van Liander. Ik ga me daar bezighouden met het verder professionaliseren van de afdeling en het opzetten van een expertise centrum. Dat betekent vooral processen inrichten en afspraken vastleggen en slim nadenken over hoe dingen tussen de aannemer en Liander beter en efficiënter kunnen. Ik heb wel een aantal keren fysiek met mijn opdrachtgever afgesproken op kantoor. Met het inwerken en duidelijk stellen van de opdracht en verwachtingen is dat toch wel fijn. Veel andere collega’s heb ik natuurlijk nog niet ontmoet en heel eerlijk gezegd is dat best lastig. Als je op een kantoor bent stap je toch even makkelijker op iemand af voor een kop koffie of een vraag. Het blijft een beetje manoeuvreren op deze manier. Dan is het wel fijn dat ik een intensief inwerktraject met mijn mede-trainees heb doorlopen. Ik merk dat je daardoor snel even contact met elkaar zoekt.”

Over zijn toekomst bij Alliander heeft Robert ook wel ideeën. “Eerst het bedrijf en de collega’s maar eens goed leren kennen. Ik wil in mijn traineeship ook heel graag een keer een rol als teamleider, bij het werk buiten, om ervaring op te doen met het aansturen van een team. Daarnaast lijkt het me leuk om op een meer strategische afdeling aan de slag te gaan. Maar eerst mijn eerste opdracht maar eens onder de knie krijgen.”

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Annalyn.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp