Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie
Marie1

Vier dagen lang lopen. Vandaag lopen we mee met: Marie-José

16 juli 2019

Vanmorgen vroeg stonden zo'n 273 collega's startklaar voor de 1e dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Elke dag vragen we een andere collega naar hun ervaring.

Al is de Vierdaagse voor hen een thuiswedstrijd, nu lopen Marie-José van der Linden en haar dochter Jasmijn (15) zelf 30 kilometer per dag.

Lopen jullie lekker?

Marie-José: “We vinden het super, echt heel leuk. Heel bijzonder om samen met mijn dochter te lopen. Ik loop met haar mee als begeleider. Jasmijn heeft mij vorig jaar uitgedaagd om de Vierdaagse te gaan lopen en ik ben deze aangegaan. Ik ben op tijd begonnen met trainen. Jasmijn loopt mee op karakter, want zij heeft wat minder kilometers geoefend. Wij verwachten in Bemmel, waar wij zelf wonen, straks veel bekenden te zien die langs de route staan. Die support hebben we misschien de laatste kilometers voor de finish wel nodig.”

"We vinden het super, echt heel leuk. Heel bijzonder om samen met mijn dochter te lopen."

Marie-José, Event Coördinator

Wat maakt het zo speciaal voor jullie?

“Onze gesprekken zijn echt anders dan aan de keukentafel. Over bijvoorbeeld hoe Jasmijn haar toekomst ziet qua verdere opleiding en baan. Ook zie je onderweg veel markante figuren rondlopen. Genoeg te zien en te bepraten. Trouwens, je hebt heel snel contact met andere lopers en ze vragen je ook om hulp of je bijvoorbeeld iets uit hun rugzak wil pakken. Echt een fijne sfeer onderling.”

Ze genieten van hun fruit en soep in de Liander-verzorgingspost. “Je kunt hier echt even uitrusten en je komt ook weer bekende gezichten tegen. Onderweg staat er zo veel publiek en dan kun je nergens terecht. We keken er echt naar uit. Zeker complimenten voor de verzorging hier.”

Hebben jullie nog tips voor andere lopers?

“Loop gewoon je eigen tempo. Als dat tenminste mogelijk is, want op sommige stukken is het ontzettend druk. Zorg vooral dat je plezier hebt. Het gaat niet alleen om het lopen zelf. Geniet vooral.

Meer over de Nijmeegse vierdaagse? Lees de andere verhalen van onze collega's

17 juli 2019 Nieuws

Dag 2/4 - vandaag lopen we mee met: Manon

De tweede dag geeft vaak de meeste uitvallers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Maar Manon van…
Lees verder
17 juli 2019 Nieuws

Dag 3/4 - vandaag lopen we mee met: Thijs

Vandaag had de etappe een schitterend decor van groene heuvels. Maar Groesbeek zou Thijs Hubbers,…
Lees verder
19 juli 2019 Nieuws

Dag 4/4 - vandaag lopen we mee met: Harry

De dag van de intocht komt voor honderden collega’s nu dan eindelijk in zicht. Wie…
Lees verder