Medewerkers buiten bij kantoor Duiven

Onze arbeidsvoorwaarden

Wil jij met ons de energietransitie verder vorm geven? We hechten veel waarde aan jouw kennis en vaardigheden. En daarom hebben we een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket voor je opgesteld. Die voorwaarden kun je trouwens deels zelf samenstellen. Zo maakt Alliander het net beter voor jou.

Jouw toekomstige arbeidsvoorwaarden

We nemen je mee in onze arbeidsvoorwaarden. Onze top 8 arbeidsvoorwaarden lees je hieronder.

#1: Individueel Keuze Budget (IKB)

Bij Alliander kun je een arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen dat bij jou past. Je krijgt hiervoor, naast je salaris, elk jaar een ruim budget van 18% van je bruto jaarsalaris dat je zelf mag besteden.  

Wanneer je geen recht hebt op ADV is dit 12,8%. ADV staat voor Arbeidsduurverkorting. Dat betekent dat je meer uren werkt dan er op je contract staan en die tijd dan spaart om of uit te laten betalen of op een ander uur op te nemen. Dus werk je 40 uur? Maar staat er op je contract 38? Dan bouw je ADV-dagen op. 

Met die 18% of 12,8% kun je dus zelf bepalen wat jij wilt doen. Dit noemen wij Individueel Keuze Budget (IKB). Je kunt dit laten uitbetalen of je kunt er andere arbeidsvoorwaarden mee kopen zoals: 

 • Het budget laten uitbetalen 
 • Verlof opnemen 
 • Een fiets declareren 
 • Ouderschapsverlof kopen 
 • Vakbondscontributie vergoed krijgen
 • Storting in jouw pensioen 

Naast de bovenstaande voorwaarden, is het Duurzame Inzetbaarheid Budget een extra voorwaarde van €500,00 per jaar die je in kunt zetten voor: 

 • Arboproof thuiswerk meubilair 
 • Sportabonnement 
 • Cursus, training en Workshop
 • Loopbaanontwikkeling
 • Vakliteratuur
 • Coaching Loopbaan, Vitaliteit of Ontwikkeling 

#2: Verlof bepaal je zelf

Naast je wettelijke verlofuren krijg je per kalenderjaar bij Alliander een Individueel Keuze Budget (IKB). Hier kun je extra verlof van ‘kopen’. Ook ADV-uren vallen onder dit IKB. Jouw IKB komt neer op een percentage van 18% van je bruto jaarsalaris. 

Op basis van een fulltime dienstverband kun je met het IKB per kalenderjaar maximaal 284 uur (=35,5 dagen) verlof kopen (inclusief ADV). Heb je een fulltime contract zonder ADV? Dan kun je maximaal 180 uur (= 22,5 dagen) verlof aankopen. Voor een parttime contract geldt dit aantal naar rato 

Iedere medewerker met een fulltime dienstverband krijgt elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan worden opgenomen of maximaal 10 jaar worden opgespaard. 

#3: Eindejaarsuitkering 

Ieder jaar in december ontvang je een vaste eindejaarsuitkering van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het kalenderjaar.

"De sfeer onderling is heel goed en krijg je de vrijheid om je werk op jouw manier te doen. Dat geeft vertrouwen."

Senad Hasic, Gasmonteur

#4: Pensioen opbouwen

Je pensioen bouw je op bij ABP, het pensioenfonds voor de overheid en onderwijs. Alliander draagt voor 70% bij aan jouw pensioenpremie. Via het ABP is ook het nabestaandepensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld.

In 2018 won Alliander de Pensioenpluim van ABP, een prijs voor bedrijven die het pensioenbewustzijn van medewerkers vergroten. Alliander vindt goed werkgeverschap belangrijk. Daar hoort een goede pensioenvoorlichting, zodat medewerkers ook na hun dienstverband bij Alliander financieel de zaken goed in orde hebben.

#5: Ouderschapsverlof

Bij Alliander bieden we de mogelijkheid aan ouders om (deels) doorbetaald ouderschapsverlof op te nemen. Ouderschapsverlof is een regeling die de mogelijkheid geeft om tijdelijk minder te gaan werken en zo te kunnen voorzien in de zorg voor jonge kinderen.  Over de uren ouderschapsverlof die je opneemt krijg je 70% van het minimumloon doorbetaald. Bij ons heeft iedere medewerker recht op ouderschapsverlof voor 26 x de (gemiddelde) wekelijkse arbeidsduur. Dit geldt voor ouders van kinderen tot de leeftijd van 8 jaar. Bij een fulltime contract is dit bijvoorbeeld 26 x 40 = 1040 uur.

Daarnaast krijgen ouders tijdens het eerste levensjaar van het kind sinds 2 augustus 2022 gedurende 9 weken wettelijk betaald ouderschapsverlof ter hoogte van 70% van het dagloon (tot 70% van het maximum dagloon. Daarmee krijgen ouders meer tijd om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. En om samen bewust keuzes te maken over de verdeling van werken en zorgen. Hoe je dit verlof opneemt, bespreek je tijdig met je leidinggevende.

#6: Duurzaam reizen, we stimuleren het

We stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar je werk reist. Daarom heeft iedereen een NS Business Card.

Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Voor de reizen waarin je het OV niet gebruikt, maar met eigen vervoer gaat, kun je een kilometervergoeding declareren. Sommige functies komen trouwens in aanmerking voor een leaseauto in combinatie met een NS Business Card.

#7: Bij Alliander blijf je in ontwikkeling

Wij bieden zeer ruime vergoedingen voor studies en trainingen. Want vakmanschap en zelfontwikkeling vinden we belangrijk. In elke functie. Om je te blijven ontwikkelen, kun je kiezen uit een breed pakket aan opleidingen, cursussen en trainingen. Wij bieden de mogelijkheid en jij zorgt ervoor dat jouw kennis up-to-date blijft.

Voor de meeste opleidingen geldt dat Alliander de kosten van de opleiding vergoedt. En dat je met je leidinggevende afspraken maakt hoeveel tijd (werktijd/eigen tijd) je aan de opleiding besteedt.

#8: Flexibel werken, jouw ideale mix tussen werk en privé 

Wij bieden jou de mogelijkheden én digitale hulpmiddelen om flexibel te werken. Zo kun jij het beste uit jezelf halen, beter samen te werken, meer werkplezier te hebben en een goede balans tussen werk en privé te houden. 

 • Altijd en overal werken 

Maak afspraken met je leidinggevende en team over waar en wanneer jij jouw werk zo optimaal mogelijk kunt uitvoeren. 

 • Flexibele werkplekken 

We hebben verschillende state-of-the-art vestigingen met flexibele werkplekken. Die werkplekken zijn voorzien van modern meubilair om te overleggen, ontmoeten, samenwerken of juist geconcentreerd (alleen) werken. 

 • Digitaal samenwerken 

Je kunt gebruik maken van digitale hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld ons zeer moderne intranet, Skype voor video-overleg en een centraal digitaal documentbeheer. 

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Elisa
Vraag het via WhatsApp

Staat jouw sollicitatiegesprek al gepland?