Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

50 jaar in dienst: ‘Ik voel me een geluksvogel’

-

Een halve eeuw in dienst. Er zijn niet veel collega’s die dat kunnen zeggen. Functioneel beheerder Gerard Boxem wel. Vandaag vijftig jaar geleden trad hij in dienst bij een van de rechtsvoorgangers van Alliander.

50 jaar! Dat is een lange tijd…

“Haha dat klopt, alleen ben ik er redelijk nuchter onder. Het klinkt bijzonder, maar ik ben gewoon aan het werk geweest. Ik zie geen verschil tussen van baan hoppen naar een andere werkgever, of bij je huidige.”

Tussen welke functies heb je dan gehopt?

“Ik ben opgeleid tot letterzetter, waarbij je met de hand drukvormen maakte. Om mijn diploma te krijgen, moest ik vier dagen werken en een dag naar school. Toen ben ik begonnen bij de gemeente Amsterdam. Na de militaire dienst ben ik omgeschoold tot vlakdrukmonteur, maar ik heb ook een opleiding voor boekhouden gedaan.

In ’79 ben ik doorgestroomd naar gemeentelijk energiebedrijf Amsterdam. Twintig jaar lang werkte ik daarbij de afdeling die we tegenwoordig Finance noemen. Uiteindelijk heb ik zelfs de handmatige administratie geautomatiseerd. Maar ik heb nog meer gedaan: functioneel beheerder bij IT, manager operationele inkoop en nu sinds vijf jaar functioneel beheerder bij Facilities. Eigenlijk alles wat ik bereikt heb in mijn leven, heb ik te danken aan mijn werkgever.”

Fanatiek tot het einde?

“Ik ben nog heel fanatiek hoor. Als iets me niet zint, dan kan ik soms goed uit de hoek komen. Wat dat betreft heb ik aan slagvaardigheid niets ingeboet de afgelopen jaren, haha.

Op dit moment werk ik aan een reserveringssysteem voor werkplekken op kantoor. Een heel actueel thema en ik vind het mooi daar nog aan bij te kunnen dragen.“

Ben je nu aan het aftellen naar je pensioen?

“Begin volgend jaar is het zover. Waar ik eigenlijk het meest naar uitkijk, is dat ik ’s ochtends geen wekker meer hoef te zetten. Voor dit corona-tijdperk reed ik enkele dagen per week van Purmerend, waar ik woon, naar Arnhem. Om 5.00 uur de wekker, een kwartier later zat ik al in de auto. Dat begon me echt steeds meer tegen te staan, zeker in de donkere maanden en wanneer het druk is op de weg. Dat hoeft straks niet meer.

Ik heb collega’s met vervroegd pensioen zien gaan. Die vroegen dan ook vaak of ik dat niet wilde. Maar dat is echt niets voor mij. Ik vind het werk nog steeds veel te leuk. Natuurlijk mopper je een keer lekker op de baas, dat hoort erbij. Maar daarna ga je gewoon weer verder en maak je er wat van.”

Een fijn vooruitzicht. Maar je gaat ook vast wat missen, toch?

“Zeker! Ik werk al zo lang bij dit bedrijf, het wordt een stukje van jezelf. Als ik op kantoor kom en ik zie mijn collega’s, dan is het altijd beregezellig. Wat ik doe, voelt niet als werken. Ik voel me een geluksvogel.”