“Bij Corporate Control denken we niet in hokjes

Janine & Erna - Managers Reporting House & Financial Service Center

Inspireren, ontmoeten en vooral grip en inzicht geven aan teams binnen Alliander, dát is het doel van de teams binnen Corporate Control.

Corporate Control

Sinds begin dit jaar zijn er nieuwe Finance vakgebieden aan Corporate Control toegevoegd. Onder andere Projectadministratie, Crediteurenadministratie en Informatie analyse. Deze nieuwe vakgebieden vind je terug binnen de teams van het Reporting House, het domein van Janine de Vos, en Financial Service Center, het domein van Erna Eggink-Marsman.

“Binnen het Financial Service Center tref je meer financiële transactionele domeinen aan, zoals accounting, projectadministratie en crediteuren”, vertelt Erna. “En aan de andere kant zit het Reporting House, de plek waar we stuurinformatie analyseren om andere afdelingen inzicht te geven in hun prestaties”, voegt Janine toe.

“Onze teams zijn groeiende en heel divers dus qua vakgebieden. Werkzaamheden die eerst versnipperd waren binnen het bedrijf zijn nu samen gebracht, waarbij we écht voor vakmanschap kiezen en dit verder willen ontwikkelen.”

Doordat er zoveel kennis in één team zit, kan je veel van elkaar leren.

Janine de Vos, Manager Reporting House

Denk buiten je hokje

“Loopbaan technisch is het dus een heel leuk onderdeel om in te werken. Doordat er zoveel kennis in één team zit kan je veel van elkaar leren”, vertelt Janine. “Als je financieel, economisch, bedrijfskundig geschoold bent, kan je hier heel veel kanten op. Staat er een functie open voor informatie analist? Dan geloven wij erin dat je óók past op een ander vakgebied binnen Corporate Control.”

“Wij willen mensen daarom ook uitdagen om juist te denken in wat je kan en wat je leuk vindt. Als je nieuwsgierig bent, het leuk vindt om dingen uit te zoeken en een duidelijke mening hebt, dan kan je in heel veel functies binnen onze teams terecht.”

Hybride werken
Samenwerken en elkaar inspireren is volgens Erna en Janine één van de belangrijkste dingen binnen de nieuwe teams. Maar dat betekent niet dat je constant naast elkaar hoeft te zitten achter een bureau. “We gaan niet meer terug naar honderd procent op kantoor werken. We gaan werken in een nieuwe ‘hybride’ vorm. Dat betekent dat we online werken tenzij… Dus de werkzaamheden die je goed alleen kan uitvoeren, kun je thuis of vanuit het café of zelfs een vakantieadres doen. Naar kantoor gaan we om elkaar te ontmoeten, om te brainstormen en om van elkaar te leren.”

Voeten in de klei
“Wij vinden het heel belangrijk dat we op een vrije manier ons werk kunnen invullen en dat ons werk impact heeft. Kijk, we staan natuurlijk niet met onze voeten in de klei, zoals onze technici, maar als we het kostenbewustzijn bij de afdelingen kunnen verhogen en inzicht kunnen geven in de mogelijkheden, dan zorgen wij dat ons energienetwerk betrouwbaar blijft. En zo hebben wij dan weer indirect invloed op de energietransitie.”

Kom werken in het team van Erna en Janine
Binnen de teams van Corporate Control zijn we ook op zoek naar veel nieuwe collega’s. Meer weten over deze afdeling? Kijk hier. Liever meteen de vacatures bekijken? Dat kan hier.

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Astrid
Vraag het via WhatsApp