De blog van Matthijs - Engineer in opleiding

Matthijs - Engineer in opleiding

Aangenaam, ik ben Matthijs. Sinds een half jaar werk en leer ik bij Alliander als Operationeel Netwerk Trainee. Vier dagen per week ben ik aan het werk als Engineer i.o. en de vijfde dag ga ik naar school. Een ideaal traject waar ik je de komende tijd graag meer over vertel. Laten we starten met hoe ik hier terecht ben gekomen…

Al vanaf jongs af aan is de “techniek” er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was een ICT-beheerder en ik ben geboren ten tijde van de dot-com bubbel. Op mijn achtste kreeg ik mijn eigen computer en in de brugklas begon ik al met programmeren van websites. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik na het afronden van mijn havo begon aan een studie ICT.

Het studeren ging mij echter niet zo goed af. Ik heb een leuke tijd gehad, maar het bleek helemaal niets voor mij te zijn. Groepsprojecten die ik in mijn eentje moest maken, omdat mijn collega’s besloten te stoppen met de opleiding, verplichte colleges aan de andere kant van het land die vijf minuten van tevoren werden geannuleerd en überhaupt vijf dagen per week alléén maar studeren ervaarde ik als een last. Werken daarentegen, vond ik een stuk leuker.

Werken in de techniek, in deeltijd studeren, genoeg verdienen en geen studieschuld opbouwen. Ik was verkocht!

Matthijs, Engineer in opleiding

Voordat ik bij Alliander in dienst kwam, was ik een echte “horeca-man”. Ik keek uit naar mijn werk. Ik genoot van de sociale contacten die het bracht, het feit dat ik er mijn energie goed in kwijt kon en natuurlijk dat ik er geld mee verdiende. De horeca is echter een onstabiele branche. Voordat de pandemie losbarstte betekende dit iedere week andere uren werken, de ene maand veel verdienen en de andere maand juist heel weinig, maar in mijn laatste maanden betekende dit vooral dat er geen werk was. En dat terwijl ik wel mijn studie, woning en andere kosten wel gewoon moest betalen.

Toen ik de vacature van het Operationeel Netwerk Programma (ONP) zag, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik kon gaan werken in de techniek, in deeltijd studeren, genoeg verdienen en geen (verdere) studieschuld opbouwen. Ik was verkocht! Binnen twee jaar word ik opgeleid tot Engineer en doe ik meteen werkervaring op. Nu, een half jaar later, ben ik erg tevreden met de keuze die ik heb gemaakt.

De aankomende maanden neem ik je mee in hoe ik dit traject tot nu toe ervaar. Hoe zien mijn werkdagen eruit en wat leer ik allemaal op school? Stay tuned!

Word Operationeel Network Trainee en meld je aan vóór 1 mei 2021

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Annalyn.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Lees meer over dit traject

21 januari 2021 Testimonial

Werkervaring én een diploma in twee jaar

Zelfstandig het energienet uitbreiden. Nijs Boelens (18) heeft nog niet zo lang geleden zijn havodiploma…
Lees verder
21 januari 2021 Testimonial

“Ik begin al een echte technicus te worden”

Werken en leren in één. Na twee verkeerde studiekeuzes koos Krijn van Woesik (22) voor…
Lees verder
5 september 2019 Nieuws

Tweede groep ONP’ers gaat aan de slag

Tien jonge techneuten gaan aan de slag bij Alliander. Ze vormen de twee groep die…
Lees verder