Samenwerken voor het maatschappelijk belang

Eren Koçak - Enigineer

Als engineer werkt Eren met een team van projectmanagers, uitvoerders en een projectcoördinator samen aan het ontwerp en de realisatie van onze projecten. Zijn rol hierin is de voorbereiding en begeleiding van complexe elektraprojecten.

“Ik heb de rol om bij te dragen aan de energietransitie door het creëren van nieuwe elektriciteitsnetten. Het leuke is dat je een project mag ontwikkelen, ontwerpen én kan realiseren. Met een klein beetje techniek, liefde en passie inspireer ik collega’s, afdelingen en stakeholders om samen te werken voor het maatschappelijk belang.”

“Het leuke van mijn werk is dat intensief samenwerken zichtbare meerwaarde creëert. Het geeft mij een gevoel van ‘wij creëren samen waarde voor de toekomst’. De afzonderlijke bijdragen van mensen uit het team waardeer ik ook in elk project weer, ondanks dat voor veel collega’s het werk misschien een gewoonte is geworden.”

“Als ik terugkijk op mijn projecten, ben ik best trots. Tien jaar geleden tijdens mijn traineeship deed ik mijn eerste project en mocht het programma ombouwproject in Amsterdam 230V naar 400V opstarten. Gevolgd door het ‘ontmazingsproject’ in Amsterdam, waarna ik mijn traineeship afsloot met het verbetertraject voor de nazorg in de keten. Die projecten zijn nu de nieuwe eilanden in Amsterdam, hoe tof! Sindsdien ben ik van het ene in het andere leuke project gerold.”

“Intensief samenwerken geeft mij het gevoel: ‘wij creëren samen waarde voor de toekomst’.”

Eren Koçak, Engineer

“Natuurlijk zijn er ook wel eens minder leuke dingen, maar dat houdt het werk ook weer uitdagend. Soms komt het wel eens voor dat er losse projecten worden opgestart. De uitdaging is dan om daar één project van te maken dat meteen toekomstbestendig is. Dat vraagt afstemming met betrokkenen, want sommige investeringen wil je naar voren halen. Dat gebeurt in mijn ogen nog te weinig. Het kost energie, maar het levert ook een voordeel op. Je verstoort de omgeving minimaal en de impact op je personeel wordt ook geminimaliseerd. Vooral nu met een tekort aan personeel is dat een voordeel.”

“Als ik naar mijn werk kijk, is er ook iets niet-technisch waar ik trots op ben; de menselijke kant. Er is ongelooflijk veel kennis, en je merkt dat de basiskennis en ervaringen worden overgedragen aan de ‘nieuwkomers’. En dat is een enorme verrijking voor onze nieuwe collega’s, want het geeft naast een wij-gevoel ook een dankbaar gevoel. We moeten dit dus ook voor toekomstige generaties voortzetten, want dat is onze toekomst.”

Zet dit gezegde je aan het denken? Kom dan werken bij Alliander!

Slide 1 of 0

    Benieuwd naar de mogelijkheden?

    Bekijk alle 38 vacatures