Een lekker salaris, veel vrije dagen én heel leuk werk

Senad - Gasmonteur

Een jaar geleden kwam Senad als gasmonteur in dienst van Liander. En als het aan hem ligt blijft hij hier tot aan zijn pensioen. Dan moet het werk wel écht leuk zijn toch? Of de arbeidsvoorwaarden heel goed. Volgens Senad klopt dit allebei.

Veilig en verantwoord

“Gas is secuur werk. Iedereen die in dienst komt, moet een opleiding volgen van een jaar. Ook als je al werkervaring hebt. Zo leer je het vak op een veilige en verantwoorde manier.”

Meterkaststoringen

“Naast je opleiding ga je al snel aan het werk. Ik werk als storingsmonteur en draai veel storingsdiensten. 1x in de 5 weken ben ik 7 dagen lang 24/7 bereikbaar en oproepbaar. Mijn werk bestaat vooral uit meterkaststoringen. Ook doe ik ondersteunend werk en assisteer ik bij grote klussen en projecten.”

Gaslekken en plofkraken

“Ik vind eigenlijk alles aan mijn werk leuk. Het is zo afwisselend. Het werk is in de basis bijna altijd hetzelfde, maar de situatie is steeds anders. Je komt ook gekke dingen tegen. Zo moeten wij regelmatig de brandweer ondersteunen, bij gaslekken. Of de politie bij een plofkraak.

De toekomst van gas

“Er blijft altijd werk over in dit vak”, vertelt trainer Theo van de Wiel. Nieuwbouw, nieuwe materialen. Of onderhoud, als er een storing of een lek is. Dat is erg belangrijk werk.” Ook Senad verwacht dat hij als gasmonteur makkelijk zijn pensioen gerechte leeftijd gaat halen. “Er zal altijd genoeg gas zijn om mee te werken. Ook in combinatie met nieuwe technieken. Zo krijgen een aantal gasmonteurs als een opleiding in het werken met waterstof.”

De redenen van Senad

Naast de ontwikkelingsmogelijkheden zijn er voor Senad nog meer redenen om te kiezen voor het werk bij Liander. “Je krijgt hier een lekker salaris, overwerk wordt betaald en je krijgt jaarlijkse bonussen. Daarnaast heb je veel vrije dagen en krijg je een individueel keuze budget (IKB) die je vrij kan inzetten. Bijvoorbeeld om nog meer vrije dagen te kopen. Ook  is de sfeer onderling heel goed en krijg je de vrijheid om je werk op jouw manier te doen. Dat geeft vertrouwen.

Zien hoe een opleidingsdag van Senad eruit ziet? Check snel de video!

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Yvonne
Vraag het via WhatsApp