Steeds slimmere GEO toepassingen

Wouter van der Hulst - Junior IT professional

Wouter van der Hulst (26) is IT professional in het GIS team.

“Samen met het team maak ik functies en applicaties (GEO toepassingen). Deze toepassingen stellen onze collega’s, maar ook externe aannemers die voor Alliander werken, in staat hun werk nóg beter en veiliger uit te voeren.

Tijdens zijn studie Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht ontstond bij Wouter de interesse om ook op een technische manier bezig te zijn met geografie. En aangezien het studentenleven hem wel beviel meldde hij zich, na het behalen van zijn bachelor, aan voor de opleiding Gis-master (ook wel GIMA genoemd). Dit bleek de opstart naar een carrière in de IT-branche te zijn.

Kennismakingsdag

Om een geschikte stageopdracht te vinden bezocht Wouter diverse beurzen en kennismakingsdagen. Wouter: “Een kennismakingsdag is voor studenten een ideale gelegenheid om in contact te komen met een potentiële werkgever. Door in gesprek te gaan over jouw carrièrekansen krijg je al snel een goede indruk van wat een werkgever je te bieden heeft. Alliander bood me de kans om gelijk aan de slag te gaan met uitdagende IT-opdrachten in een innovatieve omgeving. Tja, dan hoef je natuurlijk niet meer verder te zoeken. De match was gemaakt”

Volop in beweging

Na een succesvolle stage kreeg Wouter de vraag of hij bij Alliander wilde blijven. Wouter: “IT’ers kunnen kiezen uit veel banen. De ene vacature wordt nog mooier en uitdagender aangeboden dan de andere. Maar juist door mijn stage had ik een goed beeld gekregen van Alliander, het team, en de werkzaamheden. De energietransitie en de digitalisering van de energienetten maken het werken bij Alliander nog boeiender. Dus waarom zou je dan weggaan?”

Een mooi voorbeeld is de applicatie die onze monteurs aangeeft welke kabel ze moeten doorknippen zonder dat in een deel van ons verzorgingsgebied letterlijk het licht uitgaat.