Monteur

"Geplande klussen vind ik het leukste om te doen"

Tom van Scharrenbrug - Monteur

Monteur Tom van Scharrenburg werkt al 10 jaar bij Liander. De nu 28-jarige monteur begon als stagiair, maar hij vond het zo leuk dat hij besloot om niet terug te keren naar school. “En ik heb het nog steeds hartstikke naar mijn zin.”

Aanlegwerkzaamheden

“Mijn werkzaamheden verschillen per dag en per week. Ik houd me voornamelijk bezig met nieuwe aanleg, zoals woonwijken en stroomhuisjes. Daarnaast horen het oplossen van storingen en onderhoud plegen aan bestaande componenten en stations bij mijn werkzaamheden. In ons team draaien we een dagrooster. Dit betekent dat je iedere week één dag storingsdienst hebt waarin je dag en nacht oproepbaar bent. Daarnaast ben ik tijdens de geplande klussen regelmatig ploegleider en ben ik die dag het aanspreekpunt voor het team.”

“Ik houd persoonlijk meer van de geplande klussen dan van de storingsdienst. Vooral de nieuwe aanlegwerkzaamheden vind ik leuk om te doen, bijvoorbeeld een ruimte opbouw. Op deze klussen halen we een bestaand station met een oude installatie van 30 tot 40 jaar leeg en bouwen we hem helemaal opnieuw op. Met deze klussen ben je dan ook vaak een week of twee bezig.”

Teamgevoel

“Het werk bij Liander vind ik super. Het teamgevoel is groot. In mijn vorige team ben ik letterlijk opgegroeid. Toen ik net begon had ik nog geen rijbewijs en werd ik elke dag opgehaald door een collega. Wij reden dan de hele dag samen rond. Dan bouw je een goede band op. Daarnaast heeft Liander goede arbeidsvoorwaarden en een opleidingstraject dat volledig door de baas wordt vergoed.”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Luc
Vraag het via WhatsApp

Kom werken als monteur bij Alliander

1 november 2019 Testimonial

Mijn leven als junior monteur is een groot avontuur

Wat ik leuk vind aan mijn werk? Dat ik met m’n handen kan werken en…
Lees verder
13 april 2021 Testimonial

Monteur Joshua: “Ik heb een echt Lianderhart”

Joshua Joustra is met zijn 34 jaar en 15 jaar werkervaring een doorgewinterd talent in…
Lees verder
2 november 2019 Testimonial

Rij mee met Jerry, monteur bij Liander

Het kan ook voorkomen dat ik op een klus wordt gezet die een aantal weken…
Lees verder