We bedenken steeds nieuwe en betere oplossingen

Nilesh - Enigineer Elektra

Binnen voorbereiden, buiten begeleiden en kijken of alles gaat zoals gepland. Maak kennis met het afwisselende werk van een engineer elektra bij Alliander.

“Ik ben verantwoordelijk voor mutaties aan het hoofdnet elektra. Denk hierbij aan het leggen, verplaatsen of verwijderen van laag- of middenspanningskabels. Ook ben ik betrokken bij nieuwe transformatorstations als dat nodig is.”

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? Doordat het hoofdnet elektra betreft, zijn het werkzaamheden die meestal over een grote afstand uitgevoerd moeten worden. Dit brengt uitvoeringstechnisch uitdagingen met zich mee in de voorbereidingsfase. Verder is het waardevol om bij te dragen aan de energietransitie. Op dit moment ontstaat er een trend dat grootverbruik-aansluitingen worden aangevraagd met een teruglevermogelijkheid. Zo wordt teveel opgewekte energie opgeslagen voor een ander moment. De mogelijkheid om terug te leveren is afhankelijk van de transportcapaciteit van het hoofdnet. Als dit qua belastbaarheid niet mogelijk is, zal er een oplossing bedacht moeten worden. Mijn doel is dan altijd om dit allemaal te laten passen binnen de planning van de klant.”

 “Mijn mooiste project tot nu toe is een project dat binnenkwam als een ‘gewone’ GV (grootverbruik) case. Naar aanleiding van deze grootverbruik-aansluiting, die wilde terug leveren door middel van zonnepanelen, bleek dat het hoofdnet niet geschikt was om deze belastbaarheid op te vangen. Nu moet er een nieuw transformatorstation gebouwd worden en moet een deel van het laagspanningshoofdnet overgenomen worden door dit nieuwe station om het oude station te ontlasten. Kijk, dat zijn mooie projecten!”

“Het langsgaan op een klus die ik heb voorbereid, vind ik het leukst. Je werk wordt dan echt tastbaar.”

Nilesh, Engineer Elektra

“Ons werk verandert snel en we bedenken steeds nieuwe en betere oplossingen voor ons energienet. Wat soms lastig is aan mijn werk, is dat we op basis van oude gegevens die niet goed gearchiveerd zijn een nieuwe case op moeten starten. Gelukkig zijn er ook collega’s die daar weer oplossingen voor bedenken, steeds meer digitalisering zorgt ervoor dat dit in de toekomst makkelijker moet gaan.”

“Als één van de grootste energienetwerkbedrijven van Nederland heeft Alliander een groot energienetwerk om te onderhouden, beheren en verder te ontwikkelen. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij. Verder is Alliander een goede afspiegeling van de maatschappij. Er werken hier mensen van alle lagen en alle achtergronden. Dat vind ik prettig werken.”

Wil jij net zo’n toffe en afwisselende baan als Nilesh en midden in de energietransitie staan? Kom dan werken bij Alliander! Zo draag je bij aan een betrouwbare, betaalbare en bereikbare energievoorziening voor iedereen.

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Jade.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Lees meer over werken bij Alliander

16 oktober 2020 Testimonial

Het samenspel is het mooiste wat er is

“Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt redenen”. Als projectmanager bij Alliander moet je…
Lees verder
16 oktober 2020 Testimonial

Samenwerken voor het maatschappelijk belang

Als engineer werkt Eren aan de voorbereiding en begeleiding van complexe elektraprojecten.
Lees verder
8 oktober 2020 Testimonial

We bedenken steeds nieuwe en betere oplossingen

Binnen voorbereiden, buiten begeleiden en kijken of alles gaat zoals gepland. Het werk van een…
Lees verder