Man aan het werk onderdeel van Alliander

“Ik run mijn eigen bedrijfje”

Ivo van Wunnik - Projectmanager

Van business development manager in de audiovisuele industrie naar projectmanager bij Alliander. Volgens Ivo van Wunnik een logische stap. “Developer is een ander woord voor vertegenwoordiger. Ik was hiervoor ook projectmanager voor muziekshows van de Toppers of Sensation. Ook al was dit leuk, toch merkte ik dat het tijd was voor wat anders.” Op Instagram zag hij een video van Liander. En daar bleek een kans te zijn. Hij solliciteerde en werkt nu met veel plezier als projectmanager. Een rol die volgens hem zowel menselijk als inhoudelijk is.

Wat doet een projectmanager bij Alliander?

“Op het moment dat een project klaar is om op te pakken, ga ik aan de slag. Ik maak een planning, overzie het project en heb nauw contact. Met zowel onze collega’s die het werk uitvoeren als de klant. Een klant is bijvoorbeeld de eigenaar van een pand. Ik denk mee tijdens het proces en informeer hen op de momenten waarvan ik weet dat het onduidelijkheid kan zijn. Het is namelijk zonde als het project stilligt omdat we op een document wachten. Dan is het voor mij een kleine moeite om iedereen in het proces goed te informeren. En aan de bel te trekken wanneer nodig.”

“Ondanks dat het zo’n gigantisch groot bedrijf is, is er toch een fijne, open sfeer.”

Ivo van Wunnik, Projectmanager

Wat maakt deze rol bijzonder?

“Ik hou wel van het onverwachte en van een uitdaging. Beide heb ik echt in deze rol. Geen dag is hetzelfde. Maar wat ik ook heel fijn vind, is dat ik veel vrijheid krijg. Ik run ‘mijn eigen bedrijfje’, bepaal mijn eigen agenda. En ja, dat maakt me flexibeler. En dat is nodig, want ik heb een leuke hobby. Ik ben namelijk PC-LOG bij de brandweer en kom in actie bij grootschalige incidenten. Kortom, als er wat gebeurt moet ik ook echt weg. Binnen Alliander krijg ik daar de ruimte voor en dat is echt niet vanzelfsprekend. Laatst had ik overdag én ’s nachts een brand. Mijn collega’s denken dan goed met me mee en ondersteunen me waar nodig. Ondanks dat het zo’n gigantisch groot bedrijf is, is er toch een fijne, open sfeer.”

“Ik probeer er alles aan te doen om het gevoel van ‘tegen een muur aan lopen’ voor klanten te verminderen.”

Ivo van Wunnik, Projectmanager

Reden #10 Je bent meer dan een collega

“Met mijn Limburgse roots ben ik een echt gezelligheidsdier. En ik hou ook nog eens van lekker eten. Dat werd in de organisatie goed ontvangen. Dus ben ik gestart met een WhatsApp-groep genaamd ‘Bourgondisch Liander’. Hierin delen we foto’s en recepten. Daarnaast bakken collega’s ook regelmatig, want er is voldoende te vieren. Ik hecht er veel waarde aan dat dat kan. Onze sfeer is gewoon laagdrempelig. Dat is zo mooi aan onze afdeling. Je hebt het gevoel van een klein bedrijf. Onze mensen staan hierin centraal en zo is er ook veel ruimte voor ontwikkeling. Dat vind ik belangrijk.”

Reden #93 Bijdragen aan de energietransitie

“Samen vergroten we de netcapaciteit. Ook ik heb daar een bijdrage in. Zowel planmatig als op menselijk vlak. Ik probeer er alles aan te doen om het gevoel van ‘tegen een muur aan lopen’ voor klanten te verminderen. Daarom heb ik mijn mobiele nummer onder mijn mailtjes staan, want samen regelen we het.

Projectmanager op Liander locatie in Apeldoorn

Alliander is een grote organisatie. Voordat klanten met mij contact hebben, hebben ze al veel mensen en collega’s gesproken. Dan is het extra belangrijk om zo goed mogelijk met elkaar te praten. En met elkaar om de tafel te blijven komen. Ik zou het graag willen, maar helaas kan ik niet alleen goed nieuws brengen. Bijvoorbeeld wanneer er niet in de grond gegraven kan worden, denk hierbij aan een bevroren grond. Wanneer je met elkaar in gesprek blijft, weet iedereen waar ze aan toe zijn. En dat is belangrijk. Voor hen, voor mij en Alliander.”

Wil jij, net als Ivo, een nieuwe uitdaging? Kijken wat echt bij jou past? En wil jij bijdragen aan het energienet van de toekomst?

Bekijk nu onze stages, betaalde traineeships of projectmanagement vacatures. En kom ook werken bij Alliander.