“Ik zorg dat iedereen veilig kan werken”

Martijn Snijders - Uitvoerder

Uitvoerder Martijn Snijders is pas sinds begin dit jaar in dienst bij Liander, maar hij heeft al meer dan vijftien jaar ervaring in het vak. “Als uitvoerder ben je de ogen voor de mensen binnen en het aanspreekpunt voor de mensen buiten.”

“Ik ben begonnen in de installatietechniek. Toen ik daar niet meer kon doorgroeien ben ik overgestapt naar de energietechniek. Ik had hier nog helemaal geen verstand van, maar ik ben iemand die alles wil leren en dingen wil uitzoeken. Op de praktijkschool ben ik bijvoorbeeld mee gaan kijken hoe de monteurs moffen maken en ik ben uit gaan zoeken hoe ik de correcte netberekeningen moest maken. Je zal mij niet snel achterover zien leunen. Van zelf dingen uitzoeken leer je het meest”

“Het werk als uitvoerder is erg veelzijdig. Elke dag is anders. Ik probeer veel buiten te zijn in de sleuf bij de monteurs. Afzettingen regelen, kijken of alles gaat zoals het moet. Liggen de kabels bijvoorbeeld op de juiste diepte? Maar ook metingen voorbereiden en materialen controleren hoort erbij. Ik probeer mijn tijd zo in te richten dat ik 70 procent van de tijd buiten ben. Die 30 procent op kantoor of thuis vul ik onder andere in met voorbereidende zaken en tekeningen maken voor het laag-en middenspanningsnet.”

Van zelf dingen uitzoeken leer je het meest

Martijn Snijders, Uitvoerder

“Als uitvoerder moet je een aantal dingen goed kunnen. Nee kunnen zeggen en goed met mensen kunnen omgaan. En natuurlijk technisch onderlegd zijn. Je moet wel weten waar je over praat.”

“Mijn taken als uitvoerder zijn onder andere: de planning doornemen, kijken hoe de klussen ervoor staan, zorgen dat alles goed is voorbereid en het inplannen van de juiste mensen op het juiste moment zoals voor een bodemonderzoek en de inzet van onze monteurs. Daarbij is veiligheid steeds het belangrijkste thema. Ik zorg dat iedereen veilig kan werken en dat de omgeving veilig is. Als uitvoerder ben je de ogen voor de mensen binnen en het aanspreekpunt voor de mensen buiten. Je wilt een project zo vlotjes mogelijk laten verlopen.”

“De combinatie van de werkzaamheden is mooi. We hebben bij Liander heel veel vrijheid. Je mag je tijd zelf indelen, als het werk maar gedaan wordt. Daarnaast kom je met veel mensen in contact. Klanten, aannemers, gemeente, provincies en natuurlijk je collega’s. Ja tuurlijk, soms heb je ook wel eens een mopperende klant, maar dat hoort er ook bij.”

“Liander is een heerlijk bedrijf om voor te werken. Er heerst een gemoedelijke sfeer en je hebt fijne collega’s om mee te werken.”

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Jeroen.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Slide 1 of 0