Het werk van een monteur is best boeiend eigenlijk

Jerry Vos - monteur

Gelukkig bestaat er geen gemiddelde werkweek voor mij! Het werk is heel wisselend. De ene keer komt ik bij mensen thuis om storingen te verhelpen, dan ben ik een nieuw laag/middenspanningsstation aan het inrichten en kabels aan het aansluiten. Daarnaast los ik ook storingen aan openbare verlichting op.

Mijn werkdag start normaal gesproken om acht uur ’s ochtends en eindigt rond half vijf  ’s middags en draai ik op doordeweekse dagen storingen. Vanuit onze afdeling planning krijg ik storingen door en ga ter plaatse om ze op te lossen en zo vervolg ik mijn dagschema.

Op de momenten dat er geen storingen zijn, doe ik onderhoudswerkzaamheden. Dat zijn klussen ik tussendoor doe als ik op een nieuwe oproep wacht. Dat kan onderhoud aan een transformatorhuisje in de wijk zijn.

 

Na vier weken werken heb ik de vijfde week storingsdienst waarbij ik vierentwintig uur per dag oproepbaar ben. Dat betekent dus dat je ook ’s nachts opgeroepen kunt worden. Je moet hiervoor wel flexibel zijn en snel kunnen schakelen. In zo’n week krijg ik vaak klussen waarvan ik zonder problemen van afgehaald kan worden.

Als een klus af moet, wordt het natuurlijk wel eens wat later. Je moet er altijd voor zorgen, dat klanten weer stroom hebben. De uren die je extra werkt, kun je op een ander moment opnemen.

Bij Alliander heb je zeker doorgroeimogelijkheden om extra diploma’s te halen. Hier is een eigen bedrijfsschool en opleidingscentrum waar je technische trainingen kunt volgen. Ik zie het zelf aan andere monteurs, die hebben hun MBO4 net afgerond en proberen door te groeien als werkvoorbereider of uitvoerder.

Hiervoor heb ik tien jaar bij onderaannemers gewerkt als laagspanningsmonteur en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Nu werk ik ook aan middenspanningsinstallaties en daarin wil ik me verder ontwikkelen.

 

Bij Alliander blijf ik continue bijscholen. Dat is ook wettelijk verplicht. Zo blijf ik een leven lang leren.