Rij mee met Jerry, monteur bij Liander

Jerry Vos - Monteur

Ik werk in een storingsteam dat alle storingen oplost in het laag- en middenspanningsnet in de elektriciteitsvoorziening binnen ons verzorgingsgebied. Zodra er een storing binnenkomt, zie ik deze op mijn laptop.

Komt die storing binnen dan rijd ik naar het storingsadres. De ene keer is dat een huishouden de andere keer een bedrijf. Daar aangekomen zorg ik ervoor dat de storing wordt verholpen zodat de klant weer stroom heeft. Tot slot handel ik de storing via een menu in mijn laptop af.

Omdat ik direct met mensen thuis of op een bedrijf in contact kom, is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en er alles aan doet om onze klanten tevreden te houden.

 

Het kan ook voorkomen dat ik op een klus wordt gezet die een aantal weken of maanden duurt. Een aantal keren per jaar, om de vijf weken, heb ik storingsdienst. Dat houdt in dat ik een week lang, inclusief  het weekend, 24/7 oproepbaar ben. Het kan dus voorkomen dat je midden in de nacht wordt gebeld want storingen komen natuurlijk altijd onverwachts.

Het is natuurlijk wel zo dat je vervolgens na een aantal gewerkte uren recht heb op slaapuren. Als het een intensieve week is geweest, kun je natuurlijk ook een paar dagen vrij nemen om weer op te laden.

Dit werk geeft veel bewegingsvrijheid. Ik ben lekker onderweg met m’n eigen bus en voelt als een eigen ‘huis’. Mijn bus is altijd spik en span. Het is belangrijk om snel en effectief een storing te verhelpen zodat je niet onnodig tijd verliest omdat je te lang naar gereeedschap moet zoeken in je bus. Het geeft een voldaan gevoel dat je klanten tevreden achterlaat zodra de storing is verholpen, daar doe ik het natuurlijk voor.

Ik ben natuurlijk veel alleen onderweg, maar werk ook geregeld aan een klus met collega’s. Dan zorg ik extra goed voor hen en zet graag een extra bakkie in m’n bus. Het is fijn om ook in de buitenlucht bezig te zijn.

Natuurlijk hebben we ook een ontmoetingspunt waar ik mijn collega monteurs ’s ochtends vroeg ontmoet. Dan wisselen we verhalen uit en praten we bij over het werk. Tussen de werkzaamheden door kunnen we altijd met elkaar bellen. Dat is prettig wanneer je even iets wilt overleggen. De sfeer is relaxed en iedereen wil elkaar altijd helpen.

In mijn bus heb ik alles wat ik nodig heb om goed voor mezelf te zorgen. Zo heb ik een koffiezetapparaat en magnetron, dus kan altijd iets eten wanneer een klus wat langer duurt.

Wat ik ook ontzettend leuk vind is als ik een leerling monteur mag begeleiden. Zo werk ik af en toe samen met Simone, monteur in opleiding. Gaaf om te zien hoe je je eigen ervaring met iemand kunt delen. Ik leer ook van haar doordat zij kritische vragen stelt, dat houd mij ook scherp, geweldig toch?”

Ook iets voor jou?

Bekijk alle 208 vacatures