Mats management trainee

Mats - Management trainee

Studieachtergrond: Science, Business & Innovation aan de VU en master Sustainable Development met specialisatie Energy & Materials aan de UU.

Wat is je huidige opdracht?

Momenteel ben ik als assistent-teamleider werkzaam bij de afdeling Onderhoud & Storingen. Onderhoud en Storingen staat 24/7 klaar om storingen op te lossen en ons gas- en elektriciteitsnet te onderhouden. Mijn rol hierin is dat ik de andere teamleiders ondersteun en anderzijds werk aan verschillende verbetertrajecten binnen deze afdeling.

Hoe past je studie bij je huidige opdracht/werkzaamheden?

In mijn studies stond de energietransitie centraal en dat zie je ook terug in deze opdracht. Er komt steeds meer werk op ons af en daarom is iedereen van deze afdeling hard nodig om dit voor elkaar te krijgen!

Wat is jouw persoonlijke ontwikkeldoel en hoe word je daarbij geholpen?

Binnen deze opdracht ligt mijn focus op communicatie. Communicatie is natuurlijk ontzettend breed, maar waar ik mij graag verder in wil verdiepen is hoe je in gesprekken of vergaderingen in de goede richting beweegt door bijvoorbeeld de juiste vragen te stellen of de juiste communicatie interventies te doen. Om mij hier op verder te ontwikkelen krijg ik de ruimte om dit te oefenen, daarnaast heb ik een één-op-één gesprek met mijn opdrachtgever, hebben wij onderling met trainees een peer group waarin wij aan intervisie doen en daarnaast volgen wij als trainees ook een persoonlijk ontwikkel traject bij de Baak.

Interesse? Bekijk de mogelijkheden

Wat is het tofste dat je tot nu toe gedaan hebt bij Alliander?

De verantwoordelijkheid die je meteen krijgt als trainee!

Je grootste verbazing tot nu toe?

Eigenlijk een positieve verbazing: Semi-overheid heeft toch nog een wat stoffig en bureaucratisch imago. Tot nu toe heb ik daar weinig van gemerkt.

Waar word je heel blij van op je werk?

De goede en ontspannen sfeer onderling met collega’s.

Hoe is de band met andere trainees? Heb je voorbeelden?

De band met andere trainees, helemaal die van mijn eigen groep met wie ik ben gestart, is heel erg goed. Het introductieprogramma en de sessies bij de Baak schept een enorm hechte band. Dit leidt er ook toe dat wij regelmatig met de trainees buiten werk borrels, etentjes en andere activiteiten met elkaar ondernemen.

Pitch je traineeschip in 3 zinnen

1. Persoonlijke ontwikkeling en leren staat centraal
2. Meteen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inzichten
3. Ontdek het bedrijf door zelf je opdrachten te kiezen

Waar word je heel blij van privé?

Sporten, een goed boek en gezelligheid met vrienden!