Op pad met Engineer Jacqueline

Jacqueline Vonder - Engineer

Engineer Jacqueline Vonder maakte zes jaar geleden de overstap naar de techniek en daar heeft ze nog geen seconde spijt van. “Mijn werk is echt super leuk.”

Omscholen naar de techniek

“Ongeveer zes jaar geleden heb ik de overstap naar de techniek gemaakt. In mijn tijd was het nog niet gebruikelijk om als vrouw naar de MTS te gaan, dus ben ik in de financiële administratie beland. Na een lange periode in het buitenland kon ik geen werk vinden in de financiële administratie (één plus één was geen twee meer). Bij de vacatures die me interesseerden werd gevraagd naar elektrotechniek en installatietechniek. Ik besloot dat ik dan maar na mijn 40e alsnog een opleiding moest doen! Ik ben technisch aangelegd, maar zonder diploma’s ben je nergens.”

“Als je het buiten ziet krijg je toch een ander beeld dan wanneer je een streepje op papier tekent.”

Jacqueline Vonder, Engineer

Grootverbruik

“Als engineer bereid ik nu vooral de grootverbruik aansluitingen voor. Tijdens het voorbereiden van de klus ga ik op locatie schouwen met verschillende partijen, zoals de aannemer en de gemeente. Dan bepaal ik in overleg het tracé en houd ik rekening met de maatregelen die er zijn en de eventuele knelpunten die ik tegen ben gekomen tijdens het schouwen. Daarnaast ga ik regelmatig naar klussen toe die ik heb voorbereid om te kijken hoe het gaat. Gaat alles zoals ik het heb bedacht, of komen we nog dingen tegen? Als je het buiten ziet krijg je toch een ander beeld dan wanneer je een streepje op papier tekent. Daarnaast kan ik ook weer veel leren van het contact met de monteurs. Ik zeg ook altijd tegen de monteurs op de klus, als je iets tegenkomt wat niet goed is: bel me!”

Plezier in je werk

“Als je als engineer wilt werken moet je een goed overzicht kunnen hebben en secuur werken. Als ik iets verkeerd doe kan dat echt grote consequenties hebben. Maar plezier in mijn werk vind ik het allerbelangrijkste wat er is. Gelukkig zit ik hier echt op mijn plek en weet ik dat ik nog veel kan leren. Het is heel afwisselend. Je zit niet de hele dag op kantoor, maar je hebt ook de mogelijkheid om naar buiten te gaan.”

Wij zijn Alliander

20 september 2021 Nieuws

Technici Qirion leren met behulp van app

Technici in de hoogspanning zijn schaars. Een goede opleiding, baanzekerheid en ruimte om door te…
Lees verder
8 september 2021 Testimonial

Van gevangenisbewaarder tot elektromonteur

Een opleiding volgen tot elektromonteur kan op elke leeftijd. Of je nou 17 of 37…
Lees verder
6 augustus 2021 Testimonial

Werken als Operationeel Technicus bij Qirion

Chad-Joel Wood, bij zijn collega’s beter bekend als CJ, werkt al meer dan acht jaar…
Lees verder

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Koen.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp