“De dingen die niet volgens planning gaan, maken het werk leuk”

Daniëlle -

3 jaar geleden kwam ze bij Liander werken als engineer. Nu is Daniëlle Feldkamp-Homborg projectmanager en regelt ze veel nieuwbouwprojecten in Alkmaar en omgeving. Toch is ze in haar regio nog de enige vrouw in deze rol. “Met mannen werken vind ik heel leuk. Maar er mogen zeker wat meer vrouwen bijkomen!” Lees nu haar persoonlijke verhaal!

Technische kennis

“Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd. Vanuit die opleiding is het logisch om te kiezen voor het vak van projectmanager. Onder andere, omdat je als projectmanager iets minder technische kennis nodig hebt. Toch wilde ik mijn loopbaan bij Liander starten als engineer. Omdat ik wel de technische kennis had, maar ook omdat ik het bedrijf vanuit meerdere lagen wilde leren kennen. Beide beroepen zijn ontzettend leuk. Maar na een paar jaar was ik er klaar voor om de stap te zetten en door te groeien.”

Voordeel & valkuil

“Dat ik ook de werkzaamheden van een engineer beheer is overigens ook een valkuil. Omdat ik hierdoor geneigd ben om veel taken zelf op te pakken in plaats van over te dragen. Maar als je er iemand mee kan helpen is het juist weer een enorm voordeel. Bijvoorbeeld toen ik een klant aan de telefoon had die al 1,5 jaar op zijn aansluiting wachtte. Daar moest  écht iets mee gedaan worden, omdat hij anders in de problemen kwam. Toen heb ik het project als zowel engineer als projectmanager voorbereid.  Zo kon het sneller uitgevoerd worden. Maar dat kan natuurlijk niet elke dag.”

Nieuwbouw

“Als projectmanager werk ik nu vooral met nieuwbouwprojecten. Nieuwe woningen, nieuwbouwwijken waar het net voor uitgebreid moet worden of renovatie van oude panden waar nieuwe aansluitingen moeten komen. Ik werk daarin veel samen met andere partijen voor afstemming. Denk aan telecombedrijven en waterbeheer. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de projecten volgens planning uitgevoerd worden. Ik ga in gesprek met de gemeentes, de ontwikkelaar en de aannemer. We proberen van tevoren zoveel mogelijk zaken te tackelen, zodat we tijdens de uitvoering tegen zo min mogelijk problemen aanlopen. Denk aan  materiaal dat te laat komt, of vergunningen die niet worden verleend. Afhankelijk van het project ga ik, wanneer het project in uitvoering is, nog een keer kijken. Als er problemen zijn, ga ik een keer extra om het op te lossen. Maar in de basis hoeft dat niet. Als alles vlekkeloos verloopt.”

Onvoorziene omstandigheden

“Toch komt het voor dat we bijzonderheden tegenkomen. Werkzaamheden die niet op voorhand bekend waren bijvoorbeeld. Laatst bleek bij een project dat de weg waar wij overheen moesten geasfalteerd werd. Toen heb ik snel het project naar voren gehaald. Maar dat is zo last-minute een hoop geregel, vanwege het leveren van het materiaal en de agenda van de aannemer.”

Reden 19: werk met maatschappelijk impact

“Het afstemmen, het regelen en dan de projecten uitgevoerd kunnen krijgen. Dat is echt het leukste aan het vak. Ook als zaken niet volgens de planning gaan. Dat maakt het werk uitdagend. Zeker nu met de energietransitie in volle gang, speelt er steeds weer wat anders waar je rekening mee moet houden. Zo moeten er nu in korte tijd veel meer stations geplaatst worden, dus dan wordt mijn planning weer heel anders. Wat voor mij ook heel belangrijk is, is het maatschappelijk belang van mijn werk. Ik werk met mijn nieuwbouwprojecten niet alleen aan de energietransitie, maar ik draag zo ook bij aan het oplossen van de woningnood in Nederland.”

Doorzetten en doorvragen

“Als projectmanager moet je dat onverwachte wel leuk vinden. En je moet goed met mensen om kunnen gaan. Veel schakelen, afstemmen en doorzetten. Je krijgt veel redenen waarom iets niet kan. Jij moet uitzoeken waarom het wél kan. Je moet niet alles voor waarheid aannemen en achterhalen wat de oorzaak van het probleem is. Daarnaast hoef je geen complexe technische kennis te hebben, maar affiniteit met techniek is wel een must.”

Reden #77: Werk & privé in balans

“De belangrijkste reden waarom ik kies voor werken bij Alliander is de flexibiliteit. De werk/privé balans is hier goed geregeld. Dat is heel fijn voor mij met een gezin met 2 jonge kinderen. Ik werk 3 dagen per week. Dat zijn volle dagen, maar het is goed te doen. In principe werk ik gewoon kantooruren, maar stel dat het een keer voorkomt dat ik moet schuiven in mijn uren, later beginnen of juist eerder weg. Dan kan dat allemaal.”

Nog meer redenen om te werken bij Alliander

Projectmanager aan het werk voor Liander
4 januari 2022 Testimonial

Werken in eigen regio als projectmanager

Als Projectmanager is Janne Gommers in Nijmegen verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van alle…
Lees verder
5 juni 2023 Testimonial

"Elke keer wanneer ik denk dat een case simpel is, komt er wat onverwachts"

Contact met klanten over de problemen in hun buurt, met de monteurs die haar voorbereide…
Lees verder
23 juni 2021 Testimonial

Teamleider Jantine: Mijn team doet het ‘echte werk’

Jantine Visser werkte jarenlang bij een groot biermerk, maar staat sinds vorig jaar zomer regelmatig…
Lees verder

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter René
Vraag het via WhatsApp