Rosan, management trainee
Studieachtergrond: een bachelor Bestuurs- & Organisatiewetenschap en een master Strategisch HRM en International Business Administration. Rosan is nu teamleider saneringen.
Studieachtergrond: een bachelor Bestuurs- & Organisatiewetenschap en een master Strategisch HRM en International Business Administration. Rosan is nu teamleider saneringen.
Ik ben ervan overtuigd dat mensen een organisatie maken. Ik heb daarom ook bewust gekozen voor managementstudies, altijd met een focus op mensen in organisaties (o.a. specialisatie veranderkunde en HRM). In mijn rol als teamleider sta ik nu heel dicht op een groep van 11 mensen, die ik probeer zo goed mogelijk in hun kracht te zetten. Eigenlijk beschouw ik mijn team als een mini-organisatie omdat er van alles bij komt kijken: HR-zaken, strategische keuzes maken, procesverbeteringen aandrijven, sturen op resultaat, mensen helpen ontwikkelen. Daarmee komen er veel aspecten van de studies die ik heb gevolgd terug in het teamleiderschap.
Allereerst denk ik dat het traineeship bij Alliander zich bij uitstek leent om blinde vlekken van jezelf te ontdekken. In mijn geval is daar het ontwikkeldoel uit voortgekomen om mezelf belangrijk te maken. Dat klinkt misschien een beetje gek maar ik kan de neiging hebben om me (te) voorzichtig uit te spreken en ik zou nog meer impact kunnen maken door mijn gevoel meer uit te spreken en meer ruimte te pakken voor mijn ideeën. Onder andere de trainingen van de Baak (wat echt een fantastisch programma is) maken dat ik weet dat ik hier nog iets in te leren heb maar ook dat je je beseft hoe steil je eigen leercurve is in het eerste jaar van het traineeship. Ook de feedback van je medetrainees en de terugkerende PRO-gesprekken maken dat heel gestructureerd naar je eigen persoonlijke ontwikkeldoelen kunt kijken.
Moeilijke vraag. Ik denk dat de introductieperiode van het traineeship wel echt een hoogtepunt is. We hadden (en hebben) zo’n leuke groep, en er waren die drie weken zoveel nieuwe indrukken dat ik daar wel echt sweet memories aan over heb gehouden.
Ik kwam hier binnen wetende dat de energietransitie urgent is, maar eenmaal binnen Alliander merk je pas hoe urgent het echt is en hoe ontzettend complex het vraagstuk is waar we in zitten. Ik besef me vooral ook dat wij het als Alliander niet alleen kunnen en dat de energietransitie echt vraagt om samenwerking. Ik verbaas (en erger) me dan ook ontzettend als ik mensen spreek of hoor die nog steeds niet erkennen hoe belangrijk het is alle zeilen bij te zetten om de energietransitie succesvol te maken of nog erger: de energietransitie onzin vinden. We kunnen echt niet meer stilstaan of het als bijzaak beschouwen, die tijd is voorbij.
Het eerste koffietje in de ochtend en als er gelachen wordt. Maar ook word ik heel blij als er echt doelgericht door een team naar een resultaat toe wordt gewerkt of als mensen om me heen op eigen initiatief kansen pakken om de dagelijkse gang van zaken te verbeteren.
Eten en drinken, vrienden om me heen, vakanties.
Ik heb net natuurlijk al genoemd dat de introductie tijd een van de hoogtepunten is geweest van het traineeship. Het klinkt irritant zoetsappig maar we hebben gewoon écht een hele leuke groep. Aankomende december gaan we ook voor de tweede keer een weekend weg.
En stiekem kennen alle trainees elkaar wel, al is het via via. Je kent altijd wel een trainee ergens op een afdeling waardoor je snel op de goede plek bent.
Het traineeship bij Alliander zit steengoed in elkaar. Het persoonlijk ontwikkelprogramma is heel sterk, de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt is groot en je wordt overal met open armen ontvangen. Het is een unieke kans om alle facetten van het bedrijf te leren kennen, terwijl je ook een steentje bij kunt dragen aan een succesvolle energietransitie.
Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.