Wat doet een monteur in opleiding bij Liander?

Simone de Peuter - Monteur

Wat ik leuk vind aan mijn werk? Dat ik iets met m’n handen kan werken en dingen kan maken. In een laagspanningsruimte schakel je in het elektriciteitsnet en test of het werkt, het voldoet aan de eisen zodat het daarna in bedrijf wordt genomen. Dat vind ik mooi om te doen.

Ik heb heel afwisselend werk, niets wat is doe is standaard. Elke situatie is weer anders en probeer steeds een slimmere oplossing te bedenken. Als dat lukt, geeft dat een gevoel van trots. Ook met mijn collega’s is het fijn samenwerken. We zoeken elkaar ook in de praktijk bewust op om een bakkie te doen en ervaringen uit te wisselen.

Als iets niet lukt of niet volgens planning gaat, is dat nog wel eens lastig. Dan is het prettig om op mijn begeleider terug te kunnen vallen. Het komt voor dat geplande werkzaamheden worden uitgesteld. Aan de andere kant is er dan ook weer tijd om extra te oefenen in het praktijkveld. Het is dus ook weer een uitdaging om daar goed mee om te gaan.

bij Alliander is één ding heel belangrijk: Iedereen veilig thuis!

Simone de Peuter, Monteur

Als ik op kantoor kom ’s ochtends vroeg, neem ik eerst een bakje koffie en praat ik bij met collega’s. Dat is fijn aan het begin van de dag omdat je de rest van de dag op pad bent of lessen volgt. Met ons team komen we natuurlijk ook bij elkaar. Dan bespreken we wat er de voorgaande week heeft gespeeld en hoe de komende week er uit ziet qua planning. Dan gaat iedereen met z’n eigen bus op pad en aan de slag.

Meestal volg ik 1 à 2 dagen per week lessen bij het opleidingscentrum. De rest van de week oefen ik onder begeleiding in de praktijk. Of op locatie of in ons praktijkveld. Ook kijk ik mee bij collega’s of werk aan mijn studieopdrachten. Die bespreek ik met mijn opleidingsdocent en rond ik af voor de volgende lessen. Als ik eerder klaar ben met werken, werk ik zoveel mogelijk aan mijn studieopdrachten.

Alliander faciliteert mijn werk goed. Ik heb mijn eigen bus met eigen gereedschap en natuurlijk een laptop. Hiermee kan ik altijd en overal werken, dat helpt om voor een deel je eigen tijd in te delen. Ook voor uniforme veiligheidskleding wordt gezorgd. We werken volgens strikte veiligheidseisen, want bij Alliander is één ding heel belangrijk: Iedereen veilig thuis!

Enthousiast geworden?