Werken als elektromonteur bij Alliander

Oualid Boejraq - Elektromonteur

Oualid Boejra (25) werkt als elektromonteur in Amsterdam. “Vaak zijn mensen heel dankbaar"

Oualid kwam drie jaar geleden in dienst bij Alliander via een bijscholingstraject. “Ik had net een technische opleiding afgerond, maar kwam daarna niet meteen aan het werk. Via via hoorde ik over dit traject en dat leek me erg interessant. Ik moest me wel laten bijscholen in elektrotechniek, maar dat had ik er graag voor over.”

“Mijn werk als monteur bestaat eigenlijk uit twee delen. Ik doe geplande klussen zoals aanlegwerkzaamheden en onderhoud en storingen, maar ik ben als monteur ook het eerste aanspreekpunt bij storingen en calamiteiten.”

“Het leukste om te doen vind ik schakelwerk. Het duurt even voor je deze bevoegdheden hebt gehaald en dit veilig kan doen. Daarnaast is het best verantwoordelijk werk. Als ik wil kan ik zo een heel deel van Amsterdam uitzetten.”

“Wat ik ook erg fijn vind aan dit werk is het contact met mensen en de reactie van hen als je een storing oplost. Vaak zijn mensen heel dankbaar.”

Liander monteur aan het werk

“Daarnaast is het altijd gezellig met collega’s in het werkveld. Als je een keer hulp nodig hebt, staat iedereen meteen voor je klaar. Of je nou met een starter of een ervaren monteur samenwerkt. Ook de flexibiliteit, de vrijheid en hoe we direct in actie komen bij storingen vind ik mooi.”

“In de toekomst zou ik graag nog verder door willen groeien binnen Alliander. Opleidingsmogelijkheden heb je hier namelijk genoeg!”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Luc
Vraag het via WhatsApp