Werken aan een groene toekomst (#79), flexibel thuiswerken (#74), of agile werken (#50). Er is geen één reden om te werken bij Alliander, het zijn er wel 100!

Bij Alliander kan je als starter meteen aan de slag (#46), kan je werken en leren tegelijkertijd (#91) en hebben we veel doorgroeimogelijkheden (#16). Dus wil jij aan de slag als IT’er bij Alliander? Wij hebben de baan voor jou!

Wat onze collega's zeggen

 • “Wij zijn de afgelopen tijd flink volwassener geworden als Agile organisatie, we passen de theorie goed toe in de praktijk. We hebben grote stappen gezet op team en ART niveau. Natuurlijk zijn er ook nog verbeterpunten, b.v. over alle ART’s heen prioriteren naar waarde i.p.v. interne belangen.

  Je krijgt als Product Owner de ruimte om ondernemerschap te tonen op het gebied waar jij verantwoordelijk voor bent. Alliander staat open voor nieuwe technologieën en er is een drive om van de oude techniek om te schakelen naar nieuwe technieken.

  We werken met de SAFe methodiek. Je kan hierin de ruimte en eigenaarschap pakken om per situatie en team te kijken welke aanpak het beste past. Dat kan b.v. Scrum of Kanban zijn.

  Je bent als Product Owner niet alleen maar de manager, je staat hier ook met één been in de inhoud. Vanuit inhoudelijke kennis geef je richting aan het team en haar producten en diensten. Daarnaast regelen de Chapters alle HR-verantwoordelijkheden waardoor je jezelf kunt focussen op de inhoud.

  Alliander geeft mij de ruimte om mijn werk te combineren met mijn soms uitdagende privé situatie. Ik heb namelijk 2 meervoudig gehandicapte dochters. Door Alliander kan ik een uitdagende en verantwoordelijke baan combineren met mijn thuissituatie en daar ben ik erg blij mee.

  Het hybride werken is binnen heel de organisatie onderdeel van het nieuwe normaal geworden, hierdoor kan je je privé situatie goed laten aansluiten op je werk

  Je draagt in deze rol indirect bij aan de energietransitie. Je bent een schakel in het gehele proces. Door onze technologieën en betrouwbare IT-diensten kunnen bijvoorbeeld de knappe koppen die met de energietransitie bezig zijn met een gerust hart hun werk uitvoeren omdat ze een werkende laptop hebben en ondersteunt en ontzorgt worden door goede IT-processen.”

  • Joost Haanraadts, product manager
 • “Ik begin meestal om 7.30 uur met werken. Vaak werk ik vanuit huis en af en toe ga ik naar kantoor. Dat is het fijne van hybride werken bij Alliander. Je bent flexibel in werktijden en locaties vanaf waar je werkt. Ik start mijn dag met het lezen van mijn e-mails en gemiste berichten en werk verder aan waar ik op dat moment mee bezig ben. Daarnaast hebben we om 10.00 uur met het team de stand-up. Tijdens de stand-up kijken we op het agile/scrumbord en nemen we de statussen van de werkzaamheden door.

  De rest van de dag werk ik verder aan de taak waar ik op dat moment mee bezig ben, heb ik de nodige overleggen om specificaties te bespreken en om planningen te maken. Daarnaast is er gedurende de dag veel communicatie binnen het team omdat je vaak samen aan iets werkt of om elkaar te helpen.

  De praktijk is altijd weerbarstiger dan je denkt. Je kunt nog zo’n mooie generieke oplossing bedenken, maar je loopt vaak tegen onvoorziene situaties aan. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een oplossing. Dat vind ik juist een uitdaging en dat juist dat vind ik zo mooi aan dit werk. Er is nooit een kant-en-klare oplossing.

  Het mooiste vind ik dat je echt bouwt aan dingen waar veel mensen gebruik van maken. Vaak zonder dat ze het door hebben. Dat maakt werken bij Alliander zo uniek. Ook al is het soms lastig uit te leggen wat je precies doet als developer, het eindresultaat is super concreet. Daarnaast is de techniek altijd in ontwikkeling. Je kan en moet blijven leren. Daarom wordt het werk nooit saai.”

 • “Scrum master is een rol die zich heel erg richt op de menselijke en organisatorische facetten. Je kan je eigen identiteit hierin kwijt. Jouw kwaliteiten inzetten voor het team. Ik bemoei me niet met de inhoud en ik hoef niet zo nodig de leider te zijn. Maar anderen helpen in het realiseren van hun doelen. Dat is waar ik blij van word.

  De dag begint met een stand-up van ongeveer 15 minuten. Hier wordt de voortgang van het project met de teamleden besproken. Daarnaast hebben we refinements, waar we de werkzaamheden zo compact mogelijk maken en bepalen wie wat wanneer kan oppakken. Ook organiseer ik retrospectives, waar we na een korte cyclus als team terugkijken op de opgeleverde werkzaamheden en de samenwerking bespreken.

  De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor een rol als scrum master bij Alliander is dat ik hele gave dingen kan doen voor de energietransitie, maatschappelijk doeleinden én menselijke behoeftes. Je hebt echt een maatschappelijke bijdrage. Daarnaast kan ik bij Alliander mezelf zijn en mijn vaardigheden en competenties inzetten hoe ik dat wil.”

 • “Ieder team waarmee je werkt is anders. De groepsdynamiek en de inhoud van het werk is verschillend. Bij ieder team lever je een stuk maatwerk. Natuurlijk zijn er verschillende methodes om als scrum master mee te werken, maar uiteindelijk komt het erop neer hoe je het gebruikt en hoe je inspeelt op de behoefte van het team.

  Ik ben geen scrum master die met de scrum guide onder de arm binnen het team opereert. Ik gebruik de scrum guide als uitgangsbasis, maar vind het erg belangrijk om pragmatisch te werk te gaan en mijn team in hun kracht zetten. Ik vind het ook goed werken om juist iets heel anders te doen. Zo neem ik bijvoorbeeld naar een retrospective wel eens een potje scrabble mee en starten we de sessie met woorden leggen die voor jou de afgelopen sprint samenvatten.

  Alliander past bij mij als werkgever, omdat ik het altijd belangrijk heb gevonden om te werken bij een bedrijf dat maatschappelijk relevant is. Energie een zeer actueel onderwerp en dat zal de komende jaren niet veranderen. Ik vind het mooi dat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan de energietransitie.”

Draag bij aan het energienet van de toekomst. En kom werken bij Alliander.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dit doen we vanuit de overkoepelende naam Alliander en via onze andere bedrijfsonderdelen: Liander, Qirion, Kenter, Firan en Entrnce.

Met elkaar bedenken én realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. En is er genoeg te doen, want de energietransitie is in volle gang. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 collega’s.

Samen leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen. En maken ze het elektriciteitsnet klaar voor de toekomst. Waarin innovatie centraal staat.

Innovatie is een van de redenen om bij Alliander te komen werken. Net als ons keuzebudget, hybride werken en de focus op jouw ontwikkeling.

Zo zijn er wel 100 goede redenen om bij Alliander te werken.

Maak samen met ons het net beter en bekijk onze vacatures!

Word jij onze nieuwe collega als…

Trainees aan het werk met scrumboard
Bekijk alle 83 vacatures

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Serdal
Vraag het via WhatsApp