Hybride werken

Op dit moment werken we bij Alliander hybride. Dat betekent dat we online werken, tenzij de aard van het werk of de sociale behoefte anders vraagt.

Wat is Hybride werken? En hoe vult Alliander dat in? Op deze pagina lees je alles over hybride werken.

Wat betekent hybride werken bij Alliander?

Online werken kan en mag overal. Het betekent dus niet dat je altijd thuiswerkt, in tegendeel dit kan op heel veel plekken. Waar jij het efficiëntst kan werken. Denk aan het koffietentje om de hoek, op kantoor om collega’s te ontmoeten of buiten in het park, als de aard van het werk zich daarvoor leent.

Het kan dus zijn dat jij bijvoorbeeld twee dagen naar kantoor gaat voor specifieke werkzaamheden en de rest van de week thuis of vanaf een andere werkplek werkt. We hebben kantoren in Arnhem, Duiven, Amsterdam, maar ook in bijvoorbeeld Leeuwarden en Apeldoorn. Bij Alliander werken medewerkers vanuit het hele land op verschillende locaties. Je hoeft dus niet om de hoek te wonen. We bieden mogelijkheden om ook vanaf een andere plek aan het werk te gaan.

Wat kun je van Alliander verwachten?

Elk team maakt samen een set met teamafspraken over welke werkzaamheden ze online en fysiek willen uitvoeren. Welke vergaderingen prima online kunnen en welke beter fysiek gehouden kunnen worden. Wij als bedrijf, maar ook jij als potentiële toekomstige medewerker speelt hierin een rol.

Werklocatie

Om de werklocatie te bepalen is de aard van het werk leidend. Zijn er werkzaamheden die alleen fysiek samen gedaan kunnen worden of alleen op één specifieke locatie? Dan kun je niet online werken. Maar voor alle overige werkzaamheden die prima online kunnen, kun jij samen met je team een balans vinden tussen online en fysiek. Welke werkzaamheden voer je online uit en wanneer kom je bij elkaar voor teambuilding en om aan de sociale behoefte te voldoen? Ook de persoonlijke situatie en thuisomgeving kunnen van invloed zijn.

Tools

Vanuit Alliander worden verschillende werkmiddelen gefaciliteerd. Door deze tools te gebruiken wordt het hybride werken makkelijker gemaakt. Denk aan Microsoft Teams, maar ook onlineprogramma’s zoals Mural, om samen te brainstormen. Daarnaast zijn er op kantoor vergaderzalen die voorzien zijn van de juiste uitrusting, zoals camera’s en microfoons, zodat je ook hybride dus met een aantal collega’s fysiek bij elkaar en een aantal online kunt vergaderen.

Teamwork

Samenwerken om de uitdagende doelen te realiseren is belangrijk binnen Alliander en daarom maak je samen teamafspraken, jouw wensen tellen dus ook mee. Het is namelijk belangrijk dat iedereen binnen het team zich prettig voelt bij de afspraken die gemaakt zijn.

Speciaal budget

Om ervoor te zorgen dat jij overal goed en veilig online kunt werken hebben we bij Alliander een speciaal budget, het Duurzaam inzetbaarheid (DI) budget, waaruit jij spullen kan aanschaffen voor jouw (thuis)werkplek. Denk aan een stoel, extra scherm of zit/sta bureau. Hiermee krijg je thuis het zelfde comfort als op kantoor.

Heb je nog vragen over het hybride werken bij Alliander? Dan kun je uiteraard contact opnemen met een van onze recruiters. Je kunt dat doen via WhatsApp, mail, sms of door ze even te bellen. De contactgegevens van al onze recruiters staan bij de vacatures.

Testimonial
"Alliander is een grote .”
Bouwen aan dingen waar veel mensen gebruik van maken. Dat maakt werken bij Alliander zo uniek voor java developer Natasja. “Alliander is een grote IT-werkgever.”
developer vacature