Solliciteren is bij ons gewoon mogelijk. We ontmoeten je graag online.

Meer informatie

Alleen het beste voor onze medewerkers!

Kom jij ons met jouw kennis en vaardigheden helpen de energietransitie verder vorm te geven? Behalve die maatschappelijke uitdaging bieden we je ook een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je kunt jouw arbeidsvoorwaardenpakket trouwens (deels) zelf samenstellen.

Verbaas je over ons aanbod

Alliander-Bellevue

Blijven leren, in elke fase van je loopbaan

Wij bieden zeer ruime vergoedingen voor studies en trainingen, want vakmanschap en zelfontwikkeling vinden we erg belangrijk. In elke functie. Om je te blijven ontwikkelen kun je kiezen uit een breed pakket aan opleidingen, cursussen en trainingen. Wij bieden de mogelijkheden en jij zorgt ervoor dat jouw kennis up-to-date blijft.

Voor de meeste opleidingen geldt dat Alliander de kosten van de opleiding vergoed en dat je met je leidinggevende afspraken maakt hoeveel tijd (werktijd / eigen tijd) je aan de opleiding besteedt

Duurzaam reizen

Wij stimuleren dat je bewust kiest hoe je naar je werk reist. Kies je voor het openbaar vervoer, dat kan ook want iedereen bij ons heeft een NS Business Card. 

Stap je liever op de fiets? Of besluit je om eens een dagje vanuit huis te werken? Voor de reizen waarin je het OV niet gebruikt, maar met eigen vervoer gaat kun je een kilometervergoeding declareren. Sommige functies komen trouwens in aanmerking voor een leaseauto in combinatie met een NS Business Card.

Kokosnoot

Verlof bepaal je zelf

Naast je wettelijke verlofuren krijg je per kalenderjaar een Individueel Keuze Budget (IKB) waarmee je extra verlof kunt kopen. Ook ADV-uren vallen onder dit IKB. Dit IKB komt neer op een percentage van 18% van je bruto jaarsalaris.

Vanaf 1 januari 2020 krijgt iedere medewerker met een fulltime dienstverband elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan worden opgenomen of maximaal 10 jaar worden opgespaard.

Individueel Keuze Budget

 • Bij Alliander kun je een arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen dat bij jou past. Je krijgt hiervoor naast je salaris elk jaar een ruim budget van 18% van je bruto jaarsalaris dat je zelf mag besteden! Dit noemen wij Individueel Keuze Budget (IKB). Je kunt dit laten uitbetalen of je kunt er andere arbeidsvoorwaarden mee kopen zoals:

  • Het budget laten uitbetalen.
  • Extra bovenwettelijke verlofuren kopen. Bij recht op ADV kun je maximaal 284 uur (= 40 dagen) kopen. Bij geen recht op ADV kun je maximaal 180 uur (=27 dagen) kopen.
  • Een fiets declareren.
  • Ouderschapsverlof kopen.
  • Vakbondscontributie vergoed krijgen.
  • Storting in jouw pensioen.

  Naast deze voorwaarden, is het Duurzame Inzetbaarheid Budget een extra voorwaarde van €500,- per jaar die je in kunt zetten voor:

  • Arboproof thuiswerk meubilair.
  • Sportabonnement
  • Cursus, training en Workshop
  • Loopbaanontwikkeling
  • Vakliteratuur
  • Coaching Loopbaan, Vitaliteit of Ontwikkeling
 • Jouw ideale mix tussen werk en privé

  Wij bieden jou de mogelijkheden én digitale hulpmiddelen om flexibel te werken, het beste uit jezelf te halen, beter samen te werken, meer werkplezier te hebben en een goede balans tussen werk en privé te houden.

  • Altijd en overal werken
   Maak afspraken met je leidinggevende en team over waar en wanneer jij jouw werk zo optimaal mogelijk kunt uitvoeren.
  • Flexibele werkplekken
   We hebben verschillende state-of-the-art vestigingen met flexibele werkplekken. Die werkplekken zijn voorzien van modern meubilair om te overleggen, ontmoeten, samenwerken of juist geconcentreerd (alleen) werken.
  • Digitaal samenwerken
   Je kunt gebruik maken van digitale hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld ons zeer moderne intranet, Skype voor video-overleg en een centraal digitaal documentbeheer.
 • Je pensioen bouw je op bij ABP, het pensioenfonds voor de overheid en onderwijs. Alliander draagt voor 70% bij aan jouw pensioenpremie. Via het ABP is ook het nabestaandepensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen geregeld.

  In 2018 won Alliander de Pensioenpluim van ABP, een prijs voor bedrijven die het pensioenbewustzijn van medewerkers vergroten. Alliander onderkent het belang van goed werkgeverschap. Daartoe hoort een goede pensioenvoorlichting, zodat medewerkers ook na hun dienstverband bij Alliander financieel de zaken goed in orde hebben.

 • Ieder jaar in december ontvang je een vaste eindejaarsuitkering van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het kalenderjaar.

CAO, dus goed geregeld

De medewerkers van Alliander en haar merken vallen onder de cao voor Netwerkbedrijven.

Op functies boven het niveau van onze cao-schalen, de zogenaamde 'functiecontracten' is de cao alleen voor bepaalde onderdelen van toepassing.

 • Liever je eigen spullen gebruiken (BYOD)? Dat kan bij Alliander. Je kunt in veel gevallen bij ons je eigen telefoon en laptop gebruiken voor je zakelijke werk. Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. En je draagt bij aan de duurzaamheidsvisie van Alliander, omdat je geen extra apparaten nodig hebt.

 • Op een lege maag kun je niet werken. En daarom bieden de bedrijfsrestaurants op diverse locaties smakelijke, afwisselend én gezonde maaltijden aan; warm en koud. Daarnaast hebben sommige locaties een heuse barista in huis voor een heerlijke kop koffie. Verder hebben we het programma Alliander Fit. Met Alliander Fit werk je aan je gezondheid en ontdek je hoe jij fitter kunt leven én werken.

  Alliander Actief organiseert het hele jaar door eigentijdse activiteiten voor alle collega’s binnen Alliander. Van gezinsactiviteiten, zoals uitjes naar de Efteling, tot informatieve workshops.

 • Via het collectieve zorgverzekeringscontract bij Zilveren Kruis Achmea profiteer je van korting op de premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering (korting geldt ook voor je partner en/of thuiswonende kinderen).

  Als je een aanvullende verzekering afsluit ontvang je een bruto tegemoetkoming van 360 EUR per jaar. Ook is er een vrijwillige aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering die je kunt afsluiten. Alliander betaalt deels mee aan de premie. Verder is er voor alle interne medewerkers een collectieve ongevallenverzekering afgesloten en kun je korting krijgen op verzekeringen.

Lijkt het je wat? Bekijk dan onze vacatures.

Bekijk alle 163 vacatures

Kijk ook eens bij onze sollicitatietips