Word Finance trainee bij Alliander

Wil jij de ruimte krijgen om erachter te komen wat echt bij jou past? Met een vliegende start beginnen aan jouw carrière én bijdragen aan de energietransitie? En wil jij een hechte groep van mede-trainees? Dan is het finance traineeship bij Alliander wat voor jou.

Scroll naar beneden en bekijk alle voordelen, jouw salaris en de indeling van het programma.

Waarom kiezen voor het finance traineeship

De energietransitie is in volle gang. Dat vraagt veel van Alliander als  netwerkbedrijf. Zo worden er enorm veel investeringen gedaan in het huidige net om, bijvoorbeeld, zonnepanelen en windmolens aan te sluiten. Als financieel trainee lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. Jij gaat je verdiepen in welke financieringskeuzes Alliander vandaag al moet maken voor het energienetwerk in 2035. Of je kunt berekenen wat het rendement van investeren in een duurzame woonwijk is.

  • Zelf je opdrachten bepalen
  • Direct een vast contract met een mooi salaris
  • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket
  • Een hechte groep van mede-trainees
  • Vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling
  • Een bekende werkgever op jouw cv

Zo ziet het finance traineeship eruit

Tijdens het traineeship voer je minimaal 3 tot maximaal 4 opdrachten uit. In het 1e jaar van het traineeship vervul je 2 opdrachten binnen de afdelingen Corporate Reporting & Planning en Financial Control. Vanaf het eerste moment ga je werken met de jaarrekening en de maand- of kwartaalrapportages. Zo leer je al direct de gehele financiële organisatie van Alliander kennen. In je 2e jaar kan je opdrachten binnen óf buiten financiën kiezen. Die keus is helemaal aan jou.

Het traineeship geeft jou de tools om inhoudelijk door te leren, maar ook persoonlijk. Zo volg je tijdens je traineeship een persoonlijk ontwikkelprogramma bij De Baak. Je gaat samen met je traineegroep 1 dag om de 6 weken naar De Baak toe. Daarnaast vorm je met enkele mede-trainees een peergroup waarmee je regelmatig samenkomt om casussen die op werk hebben plaatsgevonden te bespreken en elkaar hierover feedback te geven. Dit avontuur doe je dus zeker niet alleen, maar je doet dit tegelijkertijd met 15 mede-trainees. Het programma duurt maximaal 2 jaar.

Ontvang direct een vast contract

Als finance trainee krijg je gelijk een vast contract en een startsalaris van €3.376 (schaal 7) bruto per maand. En heb je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast heb jij een heel netwerk van mensen om je heen die jou helpen ontwikkelen. Dit zijn in ieder geval je opdrachtgever, je mentor, de Young Talent Manager, je buddy en je peergroup. In je traineeship ontvang jij dus op veel verschillende manieren begeleiding!

Dit ben jij

Wil je starten met het traineeship? Goed om te horen. We hebben een aantal startcriteria opgesteld zodat we zeker weten dat jouw loopbaan bij Alliander succesvol wordt.

  • Op de start van het traineeship heb je een afgeronde wo studie (finance of economie)
  • Maximaal 2 jaar werkervaring
  • Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk

Het Finance traineeship (wo) voor 2024 zit vol, de werving voor 2025 start deze zomer

Lees verhalen van andere finance trainees

Finance trainee bij Alliander
18 april 2023 Testimonial

"Bij Alliander kan ik erachter komen waar ik in mijn werk gelukkig van word”

Als eerste opdracht je bezig houden met het jaarverslag. Dat deed Daniël Kooij als finance…
Lees verder
Man aan het tafelvoetballen op kantoor
19 april 2023 Testimonial

“Mijn laatste opdracht paste perfect bij mij”

Zijn nieuwe baan bij Alliander staat al op hem te wachten. Ook al is Gijs…
Lees verder
2 november 2020 Testimonial

Paul financieel trainee

Maak kennis met onze vloggende financieel trainee Paul.
Lees verder

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Carlijn
Vraag het via WhatsApp