Trainees bij technische traineeship in overleg

Als technisch trainee ontwerp je het energienet van de toekomst!

Wil je uitzoeken hoe aquathermie kan bijdragen aan de verduurzaming van de warmtevoorziening? Of met modellen en metingen fraudelocaties opsporen? En heb jij jouw technische hbo- of wo-studie (bijna) afgerond? Dan is het technisch traineeship bij Alliander echt iets voor jou!

Technisch traineeship

Het technisch traineeship is de perfecte opvolging van jouw technische hbo- of wo-studie. Een traineeship bij Alliander betekent: alle kans voor jouw interesses. Jouw traineeship duurt maximaal 2 jaar, waarin je zelf je 3 tot 4 opdrachten uitkiest. Opdrachten die jij interessant vindt en die aansluiten bij jouw ambities. We vinden het belangrijk dat jij de verschillende afdelingen en functies van Alliander zelf gaat ontdekken.

Wat ga je doen?

De opdrachten die je doet zijn heel verschillend. Je bent bijvoorbeeld de aanjager van het digitaliseren van het nieuw geplande energienet in GIS en stelt hier ook een team voor samen. Je werkt samen met Rijkswaterstaat en gemeentes om te onderzoeken of aquathermie kan bijdragen aan de verduurzaming van de warmtevoorziening. Of jij koppelt metingen aan modelberekeningen en gebruikt de data om mogelijke fraudelocaties op te sporen.

Persoonlijke ontwikkeling en netwerken tegelijk

Samen met 15 mede-trainees doorloop je het programma. Tijdens het technisch traineeship volgt jouw groep een persoonlijk ontwikkelprogramma bij De Baak, waar jullie eens in de 6 weken een dag mee bezig zijn. Daarnaast vorm je met enkele mede-trainees een peergroup waarmee je regelmatig samenkomt om elkaar feedback te geven en jullie opdrachten door te spreken. Zo bouw je naast technische kennis ook meteen je een netwerk op.

Vast contract met volop groei

Als technisch trainee krijg je direct een vast contract en een salaris van tot €3.376 (schaal 7) bruto per maand. Daarnaast staat een heel netwerk van mensen klaar om jou te helpen groeien: je opdrachtgever, mentor, de Young Talent Manager, je buddy en je peergroup. In jouw technisch traineeship ontvang je op veel verschillende manieren begeleiding en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wat vragen wij van jou?

Wij werken graag met de beste collega’s. Daarom werven wij de beste starters voor het technisch traineeship. Wat je minimaal nodig hebt om in aanmerking te komen is:

  • Bij de start van het traineeship heb je een afgeronde (technische) hbo- of wo-studie.
  • Maximaal 2 jaar werkervaring.
  • Vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk

Word Technisch trainee (hbo)

Word Technisch Trainee (wo)

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Carlijn
Vraag het via WhatsApp

Young Talent
Freek Janssen,
Tijdens mijn introductie sprak ik persoonlijk met de directie, ging ik een dagje mee met een monteur en ging op pad met mijn mede-trainees, superveelzijdig!