Daniel Woldendorp van Alliander

"Ik word betaald om te puzzelen”

Daniël Woldendorp - Consultant elektrotechniek

Hij kwam binnen als stagiair, nu werkt hij als consultant elektrotechniek en is Daniël Woldendorp zelf betrokken bij het begeleiden van stagiaires bij Qirion. Maar uitgeleerd? Dat is hij zeker ook nog niet. “Ik volg via Qirion mijn masteropleiding. Het is intensief, maar het mooie is wel, ik kan het goed toepassen binnen mijn werkzaamheden.”

Wat doet een consultant elektrotechniek bij Alliander?

“Ik ben een technisch specialist en ik richt me op midden- en hoogspanningsinstallaties. Als consultant elektrotechniek weet je als geen ander hoe het energienet in elkaar zit. En daarin adviseer ik onder andere in netoplossingen. Maar wat zijn netoplossingen?”

Netoplossingen bedenken

“We hebben een bestaand elektriciteitsnet. Daar worden nieuwe bedrijven, winkels en huishoudens op aangesloten, maar ook nieuwe aansluitingen voor zon- en windparken.. Op het moment dat er meer behoefte is aan energie dan capaciteit, waarmee we klanten kunnen aansluiten, kan ik worden ingeschakeld. Ik onderzoek het energiestation waar meer van wordt verlangd en kijk naar de belastbaarheid van de componenten. En hoe we daar anders naar kunnen kijken. Op het moment dat ik daar een oplossing voor bedenk heeft dat invloed op de hoeveelheid klanten die we kunnen aansluiten. Dit is een van de werkzaamheden waar ik mij mee bezig houdt.”

“In ons team zit alle kennis op 1 kopje koffie afstand.”

Daniël Woldendorp, Consultant elektotechniek

Wat maakt deze rol zo bijzonder?

“Een collega zei laatst: ‘het is betaald puzzelen’. Dat vond ik wel een goede omschrijving. Is er een complex probleem of vraagstuk? Dan gaan wij daarmee aan de slag om er een oplossing voor te verzinnen. Daar kun je echt al je creativiteit in kwijt en dat past heel goed bij me.

Daarnaast heb je ontzettend veel vrijheid. De werkzaamheden die je moet doen, passen vaak goed. Je kunt namelijk sturen in de werkzaamheden die je krijgt. Dat komt doordat we een heel divers team aan collega’s en expertises hebben. Daardoor kunnen we taken goed met elkaar uitwisselen en samenwerken.”

Reden #74 Flexibel thuiswerken

“Ik werk graag hybride. Zo werk ik dus regelmatig op kantoor, maar ook vanuit thuis. Als er thuis een keer wat is, dan kun je thuiswerken. En ook voor mijn concentratie is het goed. Je kunt echt even doorwerken zonder gestoord te worden. Maar ik merk ook dat ik veel waarde hecht aan samenwerken op kantoor. Je stelt sneller de vragen die je hebt.

Het mooie aan ons team is, is dat er superveel kennis beschikbaar is. Doordat er veel eigen expertises zijn met weinig overlap in werkzaamheden, is er veel ervaring om met elkaar te delen. Mijn teammanager zegt altijd: ‘We hebben alle kennis op 1 kopje koffie afstand’. Heb je een uitdaging? Dan plan je een afspraak in met een collega. En haal je een kopje koffie? Dan kom je terug met 100 nieuwe ideeën. Of je bent compleet verward door alle kennis en informatie, haha.

Dat is echt de kracht van ons team. We kunnen veel technische en uitdagende problemen oplossen en daarop adviseren. Daarin vullen we elkaar goed aan. Zo raak je nooit uitgeleerd en wordt het samenwerken op kantoor nóg leuker en interessanter.”

Daniel Woldendorp van Alliander

“Ik volg via Qirion mijn masteropleiding. Mijn schoolopdrachten kan ik meteen toepassen in de praktijk.”

Daniël Woldendorp, consultant elektrotechniek

Groei door

“Vanuit mijn hbo-opleiding elektrotechniek, liep ik stage bij Liandon en TenneT. Liandon heet nu Qirion en daar heb ik ook mijn afstudeerstage gedaan. Na die stage ben ik gevraagd om te blijven. En dat wilde ik, wel met de gedachte dat ik verder wilde studeren. Dat heb ik met mijn manager besproken en nu volg ik naast mijn werk bij Qirion een masteropleiding. Die wordt ook nog eens door Qirion betaald. Het is intensief, maar het mooie is wel, ik kan het goed toepassen in mijn werkzaamheden. Mijn schoolopdrachten zijn namelijk goed toe te passen in de praktijk. Dat maakt het werk ook weer extra interessant en geeft je een frisse blik vanuit een andere invalshoek.”

 

Wil jij jezelf ook blijven ontwikkelen? Kijken wat bij jou past? En wil jij bijdragen aan het energienet van de toekomst? Bekijk onze stages, betaalde traineeships of consultant elektrotechniek vacatures. En kom ook werken bij Alliander.