developer vacature

"Alliander is een grote IT-werkgever.”

Natasja Nortier - Developer

Bouwen aan dingen waar veel mensen gebruik van maken. Dat maakt werken bij Alliander zo uniek voor java developer Natasja Nortier. “Alliander is een grote IT-werkgever.”

“Ik programmeer, schrijf code, en doe dat voornamelijk in Java. Als developer ontwikkel en onderhoud ik applicaties en denk ik mee over het ontwerp en de specificaties. Daarnaast schrijf, tekst en review ik de code van collega’s. Het moet allemaal zo robuust, efficiënt en veilig mogelijk.”

Reden #74: flexibel thuiswerken
“Ik begin meestal om 7.30 uur met werken. Vaak werk ik vanuit huis en af en toe ga ik naar kantoor. Dat is het fijne van hybride werken bij Alliander. Je bent flexibel in werktijden en locaties vanaf waar je werkt. Ik start mijn dag met het lezen van mijn e-mails en gemiste berichten en werk verder aan waar ik op dat moment mee bezig ben. Daarnaast hebben we om 10.00 uur met het team de stand-up. Tijdens de stand-up kijken we op het agile/scrumbord en nemen we de statussen van de werkzaamheden door.

De rest van de dag werk ik verder aan de taak waar ik op dat moment mee bezig ben, heb ik de nodige overleggen om specificaties te bespreken en om planningen te maken. Daarnaast is er gedurende de dag veel communicatie binnen het team omdat je vaak samen aan iets werkt of om elkaar te helpen.”

Reden #100: digitalisering van de energietransitie
“Mijn team zorgt er samen met een aantal andere teams voor dat de miljoenen slimme energiemeters die Alliander in beheer heeft, veilig en efficiënt uitgelezen en beheerd kunnen worden. Denk bij het uitlezen onder andere aan dagstanden, maandstanden, interval standen, power quality en events die op kunnen treden. Bij het beheer moet je denken aan het updaten van tarieven, firmware, profielen, et cetera.

Hierdoor kunnen meetwaarden voor de leveranciers geleverd worden, zoals maandstanden voor afrekenen van particulieren en standen bij in- en uithuizing. Daarnaast geeft dit inzicht in ons energienetwerk en helpt het in de energietransitie. Zo is de meetdata belangrijk om bijvoorbeeld congestie (file) op het net te zien aankomen en te voorkomen.”

developer

"Er is nooit een kant-en-klare oplossing"

Natasja, Developer

“Altijd op zoek naar een oplossing, dat vind ik nou zo leuk”

“De praktijk is altijd weerbarstiger dan je denkt. Je kunt nog zo’n mooie generieke oplossing bedenken, maar je loopt vaak tegen onvoorziene situaties aan. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een oplossing. Dat vind ik juist een uitdaging en dat juist dat vind ik zo mooi aan dit werk. Er is nooit een kant-en-klare oplossing.”

Alliander als IT-organisatie

“Het mooiste vind ik dat je echt bouwt aan dingen waar veel mensen gebruik van maken. Vaak zonder dat ze het door hebben. Dat maakt werken bij Alliander zo uniek. Ook al is het soms lastig uit te leggen wat je precies doet als developer, het eindresultaat is super concreet. Daarnaast is de techniek altijd in ontwikkeling. Je kan en moet blijven leren. Daarom wordt het werk nooit saai.

Nog een belangrijke reden om te werken bij Alliander is dat het een grote IT-werkgever is. Veel mensen weten dat niet, maar als IT’er heb je hier veel mogelijkheden. Je bent niet altijd aan één team of onderwerp gebonden en er zijn veel mogelijkheden om kennis en ervaringen te delen of uit te wisselen.”

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter Colinda
Vraag het via WhatsApp

Meer redenen om te werken bij Alliander

Engineers van Alliander op verdeelstation Elst
27 september 2022 Testimonial

“Zonder ons gaat het licht uit en duren de storingen langer.”

Samen met onze collega’s zorgen wij ervoor dat het licht blijft branden en daarnaast werken…
Lees verder
Alliander Vitaalste Vakbedrijf
26 september 2022 Nieuws

Alliander is Vitaalste Vakbedrijf 2022

Netwerkbedrijf Alliander is uitgeroepen tot winnaar van de Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf 2022.
Lees verder
Uitvoerder worden bij Alliander
22 augustus 2022 Testimonial

Van technicus naar uitvoerder: het verhaal van Roy

Roy is zij-instromer. Met zijn behaalde diploma Elektrotechniek niveau 4 werd hij door Alliander opgeleid…
Lees verder