"Elke keer wanneer ik denk dat een case simpel is, komt er wat onverwachts"

Eline - Engineer

Contact met klanten over de problemen in hun buurt, met de monteurs die haar voorbereide werk uitvoeren. Of oplossingen vinden voor onvoorziene problemen. Dat zijn voor Eline Mulder de dingen die haar werkdag als engineer leuk maken. Maar waar ze écht blij van wordt, is een verschil maken in de energietransitie. Lees nu haar persoonlijke verhaal.

Spanningsklachten

“Als engineer zorg ik ervoor dat kantoorgebouwen, scholen en kleine bedrijven, zo genoemde grootverbruikers, aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet. En dat verbeteringen op het net kunnen worden uitgevoerd. Denk aan spanningsklachten. Deze projecten bereid ik voor en draag ik over voor de uitvoering. Na de uitvoering zorg ik dat de case verwerkt wordt in de systemen en controleer ik de financiële afhandeling”

Onverwachte zaken

“Hoe mijn werkdag eruitziet is heel wisselend. Als ik op kantoor ben overleg ik veel met mijn collega’s. Op andere dagen ga ik graag naar buiten om de projectlocaties te bezoeken. Schouwen heet dat. Dan kijk ik bijvoorbeeld waar het tracé komt te liggen en ook kijk ik of er objecten in de weg staan zoals bomen of een sloot. Daarnaast bestaan mijn werkzaamheden uit tekeningen maken, netberekeningen doen, bestellingen plaatsen, bodemonderzoek indienen, KLIC-melding maken en vergunningen regelen. Ook kom ik veel onverwachte zaken tegen. Nu blijkt bijvoorbeeld dat mijn projecten rond een waterkering ligt. En moet er een ander soort materiaal in de grond.

Het allereerste project

“Dat onverwachte had ik ook tijdens mijn allereerste project. Wat een simpele aansluiting voor een bedrijf leek, eindigde in een volledige verbouwing van een middenspanningsstation . In overleg met mijn leidinggevende en een collega hebben we besloten dat dit project bij mij bleef, ondanks dat het mijn eerste project was. Hier kwam veel geregel bij kijken, maar de verbouwing is nu klaar en is de gebruiker aangesloten. Toen tijdens het graven de eerste hoop zand aan de kant ging, was ik onwijs trots!”

Reden #55: Belangrijk werk voor Nederland

Ik heb een opleiding gevolgd tot proces operator. Ik werkte hiervoor ook in een technisch bedrijf, maar ik wilde een functie waar ik écht een verschil kan maken. En een bijdrage kan leveren aan een maatschappelijk probleem. Zo ben ik bij Liander terecht gekomen.”

“Het onboardingstraject ging heel soepel. Je krijgt een interne opleiding. Eerst leer je alles over de uitdagingen waar Alliander voor staat en daarna krijg je een functiegerichte opleiding. Zo kreeg ik les over welke type kabels we hebben, hoe de tekenprogramma’s werken en wat een middenspanningsruimte is. Veel kennis en ervaring van de programma’s is dus helemaal niet nodig om engineer te worden. Ook werk je het eerste jaar samen met een ervaren engineer, zodat je het bedrijf en het vak snel leert kennen.”

“Het leukste aan het vak vind ik dat je samen problemen oplost. Natuurlijk moet er landelijk nog heel veel werk gedaan geworden. Maar als ik spanningsproblemen in een wijk kan oplossen met mijn project, dan haal ik daar veel voldoening uit. Het gebeurt ook regelmatig dat mensen naar me toe komen als ik aan het schouwen ben met een Liander jas aan. Dan vertellen ze me waar de problemen zitten in de wijk. En ik kan dan vervolgens uitleggen hoe en wanneer we dit gaan oplossen.”

“Vrouwen, kom in de techniek!”

“Wat wel bijzonder is, is dat ik in mijn team de enige vrouwelijke engineer ben. In technische beroepen ben je als vrouw toch nog steeds in de minderheid. Zo jammer is dat! Het is namelijk echt heel leuk werk. Dus meiden die nu twijfelen over techniek. Gewoon doen! Kies die technische opleiding. We hebben jullie hard nodig.”

“Ondanks dat het 2023 is, blijft het beeld bestaan dat techniek echt iets voor mannen is. Maar ook dat je als vrouw in een mannelijk team nare opmerkingen krijgt. Of je jezelf extra hard moet bewijzen. Dat heb ik bij een andere werkgever ook wel eens meegemaakt. Maar nu in mijn team is dat totaal niet zo. Ik maak denk ik zelf de grofste grappen.”

“Mijn mening doet ertoe”

“Wat ik fijn vind aan het werken bij Liander, is dat er veel vertrouwen is. Er wordt echt naar mij geluisterd en mijn mening en expertise doen ertoe. Daarnaast zijn er ook veel doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. En die energietransitie hè, daaraan bijdragen blijft voor mij het grootste pluspunt.”

Zo vinden zij het werken bij Alliander

Projectmanager aan het werk voor Liander
4 januari 2022 Testimonial

Werken in eigen regio als projectmanager

Als Projectmanager is Janne Gommers in Nijmegen verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van alle…
Lees verder
Man met kaart aan het werk
18 juli 2022 Testimonial

"Ik vind het mooi dat ieder project anders is"

Werken aan grote projecten, schakelen met partners, klanten en collega’s en zien hoe jouw project…
Lees verder
5 juni 2023 Testimonial

“De dingen die niet volgens planning gaan, maken het werk leuk”

3 jaar geleden kwam ze bij Liander werken als engineer. Nu is Daniëlle Feldkamp-Homborg projectmanager…
Lees verder

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter John
Vraag het via WhatsApp