"Ik werk aan het net van de toekomst"

Eva Driessen - Netarchitect

Eva Driessen werkt als netarchitect bij Alliander. Knelpunten voorkomen, nieuwe oplossingen bedenken en meewerken aan veranderingen voor de komende dertig jaar.

Wat houdt jouw werk in?

In mijn functie als netarchitect ben ik verantwoordelijk voor diverse dingen. Zo moet ik bepalen hoe we grote klanten >2MVA gaan inpassen in het net. Ook heb ik in diverse gebieden de verantwoordelijkheid om knelpunten op onder- regel- en schakelstations op te lossen of beter nog; voorkomen. Voor deze stations bedenk ik verschillende oplossingsmogelijkheden en weeg deze samen met diverse experts tegen elkaar af. Uiteindelijk schrijf ik hier een investeringsvoorstel voor. Met dit voorstel wordt budget aangevraagd om het project ook daadwerkelijk te realiseren. De oplossingsmogelijkheden worden gedreven door een, door mij opgestelde, netvisie. Dit is het plan wat er in het hele gebied moet gebeuren de komende 30 jaar. Zo ontwerp ik eigenlijk de hoofdinfrastructuur voor het net van de toekomst.

Wat is het leukste aan jouw baan?

In mijn functie werk ik met heel veel verschillende mensen samen. Bijvoorbeeld engineers en projectmanagers, maar ook met relatiemanagers en gemeenteambtenaren. Hierdoor word ik telkens uitgedaagd om in verschillende niveaus duidelijk te maken wat mijn plannen zijn en wat het belang is. Daarnaast kan ik me verdiepen in de technische onderwerpen die ik leuk vind en meedenken in het beste ontwerp voor bijvoorbeeld standaardisatie. In mijn functie fungeer ik als een spin in het web. Dit maakt mijn werk super afwisselend.

"Ik wil écht een impact kunnen maken met mijn werk"

Eva Driessen, Netarchitect

Waarom heb jij voor het werken bij Alliander gekozen?

Ik heb een technische achtergrond en wilde graag iets doen in de maatschappelijke sector. Thuis kunnen vertellen waar ik mee bezig ben en écht impact maken met mijn werk. Daarnaast wist ik niet goed wat ik precies wilde doen na mijn studie. Bij Alliander kreeg ik de kans om een traineeship te volgen om zo te ontdekken wat ik echt leuk vond. In mijn traineeship heb ik de kans gekregen om diverse rollen uit te proberen. Zo ben ik bijvoorbeeld projectmanager geweest van een project om een DC-huisaansluiting te realiseren. Door eerst diverse rollen te hebben mogen uitproberen heb ik een veel beter beeld gekregen van wat ik wel en niet wil in mijn functie.

Hoe kan ik je verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Hey, ik ben Annalyn.

Leuk dat je interesse hebt in Alliander!

Heb je een brandende vraag over ons? Dan kan je die ook via WhatsApp stellen als je dat prettig vindt.

Vraag het via WhatsApp

Meer over werken bij Alliander

21 januari 2021 Testimonial

“Ik begin al een echte technicus te worden”

Werken en leren in één. Na twee verkeerde studiekeuzes koos Krijn van Woesink (22) voor…
Lees verder
21 januari 2021 Testimonial

Werkervaring én een diploma in twee jaar

Zelfstandig het energienet uitbreiden. Nijs Boelens (18) heeft nog niet zo lang geleden zijn havodiploma…
Lees verder
7 januari 2021 Testimonial

Op avontuur met elektromonteur Firas

Zes jaar geleden vluchtte elektromonteur Firas vanuit Syrië naar Nederland. Daar had hij al een…
Lees verder