Teamleider Jantine: Mijn team doet het ‘echte werk’

Jantine Visser - Teamleider

Jantine Visser werkte jarenlang bij een groot biermerk, maar staat sinds vorig jaar zomer regelmatig op de Liander buitenklussen. Als Teamleider specialiste Elektra in regio West heeft ze haar plek helemaal gevonden.

Storingen lokaliseren

“Het team dat ik aanstuur wordt ingezet op storingen. Voornamelijk om storingen te lokaliseren. Zodra de exacte locatie van de storing gevonden is, kunnen de monteurs en aannemers aan de slag om de storing te repareren. Momenteel zitten we als organisatie in een transformatie waarbij we met elkaar op zoek zijn naar slimmere manieren van werken. Door de vraag te stellen: waarom werken we al jaren op een bepaalde manier? Stellen we zaken samen aan de orde. Zodat we als collega’s in gesprek komen en onderzoeken wat nu eigenlijk het beste is voor onze organisatie.”

Ongeplande storingen

“Mijn functie is ontzettend divers en geen dag is hetzelfde. Dat komt omdat onze werkzaamheden gericht zijn op storingen, die altijd net even anders zijn en die zich veelal niet laten plannen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat een storing zo snel mogelijk opgelost is zodat onze klanten zo min mogelijk hinder hebben hiervan. Laatst stond ik met een collega op de Zuidas een storing op te lossen om te voorkomen dat straks niet de hele Zuidas zonder stroom zit, of nog erger, dat er vuurwerk ontstaat.”

"Op mijn manier kan ik er voor zorgen dat mensen in Nederland er warmpjes bijzitten"

Jantine Visser, Teamleider

Het echte werk

“Het mooie aan mijn werk vind ik dat mijn team zogezegd ‘het echte werk’ doet. Het is super tastbaar, omdat ze op locatie helpen om storingen op te lossen. Ik zie het als maatschappelijk werk. Op mijn manier kan ik een bijdrage leveren aan verduurzaming en zorgen dat mensen in Nederland er warmpjes bijzitten. En als we verder naar de toekomst kijken dan willen we, door allerlei ontwikkelingen en het digitaliseren van het net, storingen kunnen voorkomen. Dit kan door slimmere meetapparatuur te plaatsen die kleine verstoringen waarnemen in ons net, zodat wij proactief onderhoud uitvoeren en de storing daarmee voorkomen. Zelf heb ik geen technische achtergrond, maar doordat mijn team over deze kennis beschikt leer ik onwijs veel. Aan de andere kant ben ik er voor mijn team en neem hen mee in de digitale transformatie en steun hen bij verdere ontwikkeling van hun vakmanschap.”

Open cultuur

“Een open cultuur is voor mij belangrijk. Ik wil het gevoel hebben dat iedereen benaderbaar is en open staat voor een dialoog. Dat zit wel goed bij Liander. We durven elkaar aan te spreken, om van elkaar te leren maar ook door het geven van complimenten. Er sprake is van een keten waarbij ieder zijn verantwoordelijkheid kent en pakt. We gaan en staan voor kwaliteit! Kwaliteit voor onszelf maar bovenal voor onze collega’s en onze klanten.”

 

Kom werken bij Alliander

26 oktober 2019 Testimonial

“Met de vislaarzen aan de storing verhelpen”

Jongens van toen, helden van nu met deze keer: Erik, al bijna 40 jaar monteur…
Lees verder
12 maart 2020 Testimonial

De belangrijkste reden om voor dit vak te kiezen is het buiten zijn

Erwin is onlangs gestart bij Liander met de opleiding tot monteur. Samen met 7 andere…
Lees verder
18 maart 2020 Nieuws

Corona en je sollicitatie bij Alliander

Net zoals veel bedrijven werken de collega’s van Alliander op dit moment zoveel mogelijk thuis.…
Lees verder

Hoe kan ik je
verder helpen?

Heb je een vraag of wil je eens kennismaken? Je kan ons altijd e-mailen of een berichtje sturen via LinkedIn, maar je kan ons nu ook gewoon WhatsAppen.

Profielfoto van recruiter
Vraag het via WhatsApp